×
Valikko

Rullahiihtosauvat

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Pituus
Kärjen halkaisija

Hyvä tietää

Rullahiihtosauvat - pehmeät vai jäykät?

Tästä kategoriasta löydät valikoiman eri jäykkyysasteisia rullahiihtoon tarkoitettuja sauvoja. Yleensä, mitä enemmän sauvassa on hiilikuitua sitä jäykempi se on, tarkoittaen parempaa voimaa mutta vähemmän joustavuutta.

Rullahiihtosauvat on saatavilla eri materiaaleista valmistettuna sekä eri painoisina. Ostaessasi pehmeämmät sauvat rullahiihtoon saat paremman käyttömukavuuden ja aloittelijoiden sekä keskitason rullahiihtäjien on myös helpompi välttää käsien väsymistä.

Jos kilpailet rullahiihdossa ja nopeus on avainasemassa, sinun kannattaa valita jäykemmät rullahiihtosauvat, jotka tarjoavat paremman voimansiirron. Ole varovainen, ettet heittele jäykempiä hiilikuitusauvoja, sillä ne voivat rikkoutua jollet käsittele niitä huolella. Tämä voi olla haasteellista isoissa kisoissa, jossa hiihtäjät taistelevat kärkipaikoista. Sama haaste on itse asiassa läsnä maastohiihdossa. Esimerkiksi Vasaloppet-kilpailussa näkee paljon katkenneita suksisauvoja 90 km pitkän reitin varrella.

Mitä enemmän sauvassa on käytetty hiilikuitua, sitä kevyempi se normaalisti on. Tämä on myös etu kilpaillessa, sillä jokainen työntö sujuu helpommin.

Mitä tulee valmistajiin, kyseessä on pääosin makukysymys. Monet rullahiihtäjät jotka harrastavat myös maastohiihtoa käyttävät samoja sauvoja molempiin lajeihin. Tämä voi aiheuttaa sen, että joudut vaihtamaan kärkipiikit useammin, mutta se säästää sinulta kahden sauvasetin säilyttämiseen ja puhdistukseen liittyvän vaivan.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot