Hyvää ystävänpäivää
Erikoistarjoukset ja alennukset  -  Näytä tarjoukset
×
Valikko

Navat BMX

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Napa
Akselin halkaisija
Driver-puoli
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Mitä ovat BMX etu- ja takanavat?

BMX navat sijaitsevat BMX pyörän etu- ja takapyörien keskiössä. Ne on yhdistetty pyöränvanteisiin pinnojen kautta ja BMX runkoon akseleilla. Etunavan tarkoitus on antaa eturenkaan pyöriä vapaasti, mutta BMX takanapa koostuu muutamista osista, kuten draiverista, salvoista ja jousista. Nämä osat on lisätty, jotta takarengas saataisiin pyörimään poljettaessa.

Ero freecoaster- ja kasettinapojen välillä

Kun valitset uutta takanapaa BMX:llesi, sinun on valittava freecoaster- ja kasettinavan välillä. Kumpikaan systeemi ei ole parempi kuin toinen, mutta kun otat huomioon ajotyylisi, se voi auttaa sinua päättämään kumpi sopisi sinulle paremmin.

BMX Freecoaster Napa

Tärkein mainittava asia tässä on se, että freecoaster napojen avulla voit rullata taaksepäin ilman polkemista. Tämä on ehdoton ominaisuus, jos haluat harjoitella monia fakie-temppuja ja ajaa taaksepäin. Huono puoli on freecoastereiden löysyys/hitaus (eng. "slack"). Tämä tarkoittaa, että polkiessasi on pieni viive ennen kuin napa kytkeytyy päälle.

BMX kasettinapa

Kasettinapa tarjoaa välittömän yhteyden polkimiin. Tämän ansiosta voit kiihdyttää nopeammin ja aloittelijan on helpompi oppia perustemppuja, kuten bunny hopsit ja manuaalit. Haittapuolena on, että joudut polkemaan, kun ajat taaksepäin, ja jalkojen on oltava tasan ennen kuin hyppäät taaksepäin.

Oikeanpuoleinen ohjaus vs. vasemmanpuoleinen ohjaus

Lopuksi takanapoja voidaan valmistaa oikealta- tai vasemmalta puolelta ohjattavina tai molemmilla. Kumman valitset, on toinen henkilökohtainen päätös, mutta monet ajajat valitsevat vasemmanpuoleisen, jos he grindaavat enimmäkseen oikealta puolelta, ja oikeanpuoleisen, jos he grindaavat enimmäkseen vasemmalta puolelta. Grindaukseen tarvitaan navan akseleihin kiinnitetyt pegit, mutta ne eivät tule useimpien BMX pyörien mukana.


Jos haluat pegit voidaksesi grindata BMX-pyörälläsi, tutustu BMX Pegeihin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot