VALIKKO
×

All mountain -sukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Kääntösäde
Siteet
Taso
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

All mountain -sukset

All mountain -sukset sopivat lähes minne vaan. Yleisesti ottaen all mouintain sukset ovat suhteellisen leveät ja niissä ovat korkeat kärjet, joka helpoittaa laskettelua rinteen ulkopuolella. Niillä voi laskea niin rinteessä kuin rinteen ulkopuolellakin. Jos etsitte suksia vain temppuiluun ja alamäkilaskuun, suosittelisimme teitä katsomaan Twintip suksien taikka Racing suksien valikoimaamme löytääksenne tarpeelliset sukset vaatimuksiinne. Kapeammat all mountain sukset sopivat nopeampaan menoon, leveämmät ovat paremmat rinteen ulkopuolella puuterilumessa. Kaikkein yleisin perusmalli on all mountain suksi keskileveänä.

Suurimmassa osassa all mountain suksissa on yhdistetty Camber ja Rocker baseline, koska niiden tulee toimia hyvin monessa eri ympäristössä. Siitä huolimatta, joitain malleja saadaan kaikilla Camber ja Rocker baselineillä.

Sukset pujotteluun ja syöksylaskuun

Pikasukset ovat tarkoitettu korkean vauhdin lasketteluun, nimensä mukaisesti. On tärkeää että teillä on suksi pari, joka pitää tarkkuudensa ja tukevuutensa huonommissakin lumiolosuhteissa.

Pikasukset on suunniteltu syöksylaskuun ja pujotteluun. Pujottelusukset ovat tarkat ja ketterät, syöksylaskusukset ovat vakaat myös suurissa nopeuksissa. Pikasukset ovat yleensä kapeat ja jäykkärakenteiset, mutta ovat tavallisesti hankalat ohjata, niitä käytetään tavallisesti ammattilaistasolla kuten maailman cupissa.

Race sukset ovat tarkoitettu syöksylaskuun ja kilpa urheiluun. Hiihtäjät jotka suorittavat tätä urheilua ammattilaistasolla, käyttävät erityisiä pukuja, jotka minimoivat ilmanvastuksen, ja auttaa laskettelijaa saavuttamaan nopeampia vauhteja. Pujottelusuksia käytetään enemmän teknisessä urheilussa, jossa hiihtäjän pitää liikkua esineiden välillä, samalla kilpaillen nopeimmasta ajasta.

Carving suksissa on yleensä kapea vyötärö, leveä pääty ja jäykkä rakenne lisäämään suksien vakautta. Vaikka kilpasukset ovat luotu tiiviiseen rinnelumeen, muutamat uudet mallit sisältävät erilaisen rakenteen, jotta ne sopivat paremmin myös rinteen ulkopuolelle.

Backcountry -sukset

Koska al mountain suksien tulee olla monipuoliset, niiden rakenne on yleensä saanut inspiraationsa backcountry taikka twintip suksista. Backcountry sukset ovat leaveät, jotka tekevät niistä helpot pysymään lumen päällä. Backcountry sukset ovat myös tunnettu freeride suksina taikka off-piste suksina, ja ne ovat suunniteltu pääasiallisesti tuoreelle puuterilumelle rinteen ulkopuolella. Yleensä backcountry suksien leveys jalan alla on 10cm tai hieman enemmän. Jotkut suksista all mountain kategoriassa ovat myös mainioita backcountry hiihtoon/lasketteluun.