×
Valikko

Scootin Compressiojärjestelmä

  Filter
Tuotemerkit
Compression järjestelmä
Clampin sisähalkaisija
Tangon sisähalkaisija

Hyvä tietää

Sulavat bar spinit laadukkaalla scootin compressiolla

Compression tarkoitus on pohjimmiltaan olla yhdistävä tekijä tangolle, forkille ja dekille. Scootin compressiojärjestelmä on tarpeen, kun käytät kierteetöntä forkkia scootissasi ja se on must-have kun rakennat custom scoottia.

Valitessasi scootin compressiojärjestelmää sinun tulee kiinnittää huomiota forkin ja tangon yhteensopivuuteen, sekä huomioida henkilökohtaiset mieltymyksesi sekä ajotyylisi.

Täältä löydät scoottiin compressiojärjestelmän osat, kuten compressiopultit sekä myös compressio muuntokitit.

Mikä scootin compressiojärjestelmä tulisi valita?

Yksi kaikkein kysytyimmistä kysymyksistä on, mitä compressiota minun kannattaisi käyttää?

Kaikilla compressiojärjestelmillä on hyvät ja huonot puolensa ja yritämme tiivistää niiden plussat ja miinukset. Toivottavasti saat varmuutta päätöksentekoon luettuasi ne.

Saadaksesi tarkempia teknisiä tietoja compressiojärjestelmistä, kannattaa tutustua compressiojärjestelmiä käsittelevään oppaaseen.

HIC compressiojärjestelmä

HIC on lyhennetty termi sanoista Hidden Internal Compression. HIC oli markkinoiden ensimmäinen varsinainen compressiojärjestelmä, ja se toimii oikein hyvin. HIC-compressiossa on oversized-tanko, top cap sekä ruuvi, joka on kiristetty forkissa olevaan käpymutteriin. Ja kuten nimi vihjaa, HIC compressio on integroitu ja ei nähtävissä. HIC-järjestelmän kehitti RAD Scooter Parts.

Plussat: Ei yhtä kallis verrattuna muihin compressiojärjestelmiin, ja suhteellisen helppokäyttöinen kokoamista ja irrotusta ajatellen.

Miinukset: Ei sovellu alumiini- tai standardikokoisille tangoille, ja tangossa tulee olla kololeikkaus, jotta sen voisi kiristää forkkiin. Kololeikkaus saattaa aiheuttaa tangon taipumisen, tai jopa katkeamisen kovassa ajossa.

SCS compressiojärjestelmä

SCS on lyhennetty termi sanoista Standard Compression System. SCS on hyvin suosittu compressiojärjestelmä, ja melkein kaikki brändit valmistavat sitä. SCS compressio näyttää yksinkertaiselta muihin verrattuna, sillä se on sisäänrakennettu.

SCS-compressiojärjestelmässä on neljä ruuvia - kaksi ruuvia kiinnittää tangon ja kaksi ruuvia forkin.

Tämä compressiojärjestelmä ei toimi kololeikatun tangon kanssa, ellet käytä adapteria.

Plussat: Hyvin kestävä ja markkinoiden vahvin compressiojärjestelmä. Lisäksi se antaa scootille makean lookin. Kololeikkausta ei tarvita, tarkoittaen sitä että tanko ei taivu yhtä helposti.

Miinukset: Painavin markkinoilla oleva compressiojärjestelmä, sekä myös hintavimmasta päästä. Saatat tarvita myös headsettiholkit, jotta compression asennus onnistuisi kunnolla.

ICS (ICS10) compressiojärjestelmä

ICS on lyhenne Inverted Compression System. Tämä compressiojärjestelmä on vanha, ja sitä käytettiin BMX-kokoonpanoissa. Sitä kutsutaan Inverted Compression Systemiksi, koska ruuvi menee pystysuoraan forkkiin, ja kiristetään tangossa olevaan käpymutteriin. ICS-järjestelmä on yhteensopiva ainoastaan standardikokoisten, kololeikattujen tankojen kanssa. ICS on hyvin kevyt, ja sitä voidaan käyttää niin teräs- kuin alumiinitankojen kanssa.

Scoottibrändi Ethic jatkojalosti ICS-compressiolta, ja tuloksena syntyi ICS10. ICS10 erona on, että siinä käytetään 10 mm ruuvia sekä käpymutteria, jotka tekevät järjestelmästä vahvemman. Jotta voisit käyttää ICS10-compressiota varmista, että se sopii forkkiisi isommasta compressioruuvista johtuen.

Plussat: ICS on hyvä valinta, kun olet ostamassa ensimmäistä kierteetöntä forkkia ja sinulla on budjetti mietittynä. Painoltaan hyvin kevyt.

Miinukset: Käpymutteri on suhteellisen heikko, ja taipuu rajussa ajossa. Tangossa tulee olla kololeikkaus, joka tekee scootista heikomman. ICS asennus voi olla hieman haastavaa, ja saatat tarvita 11" kuusiokoloavaimen kiristämistä ja löysäämistä varten.

IHC compressiojärjestelmä

Internal Hidden Compression on Blunt Scootersin kehittämä ja sen on tarkoitus olla kevyempi versio HIC-compressiosta. Poiketen muista compressiojärjestelmistä, IHC on rakennettu itse forkkiin, jolloin sinulla on yksi osa vähemmän asennettavaksi.

IHC-järjestelmä on yhteensopiva alumiinitankojen ja oversized-clamppien kanssa sekä standardien terästankojen ja standardiclamppien kanssa.

Plussat: IHC on vahva ja kestävä compressio syvällä kuusiokolopäällä, tehden ruuvin irtoamisesta epätodennäköisempää.

Miinukset: Forkki on hieman raskaampi, kuin standardiforkki, johtuen sisäänrakennetusta compressiojärjestelmästä, mutta kevyempi kuin oversized terästangolla varustetut HIC-kokoonpanot. Tangossa tulee olla kololeikkaus kiristämistä varten.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot