VALIKKO
×

Kruiserit

Kruiserit ovat skeittilautojen erilainen muoto, niiden dekkejä on saatavilla puisina sekä muovisina. Nämä kruiserit ovat puisia.

Mitä eroa on kruiserilla ja normaalilla skeittilaudalla?

Kruiserit ovat skeittilaudan sekä longboardin välimuoto, skeittilaudat ovat tarkoitettu temppuihin, kun taas longboardit pääasiallisesti matkustamiseen. Kruiserit ovat yleensä saman kokoisia kuin klassiset skeittilaudat, muoto muistuttaa usein oldschool lautoja 1970-luvulta ja muut osat ovat saman tyylisiä kuin longboardeissa. Tämä yhdistelmä luo hyvän ja ketterän laudan jokapäiväiseen käyttöön. Kruisereissa on yleensä leveämmät trukit, sekä isommat renkaat, kuin klassisessa skeittilaudassa, tehden kruisereista pehmeän sekä nopean rullata.

Skeittilaudasta kruiseriksi

Skeittilaudan historia alkoi 1940 - 1950-luvulla, jolloin ensimmäinen omatekemä sekittilauta nähtiin rullaluistinrenkailla. Ensimmäiset mainostetut skeittilaudat valmistettiin surffikaupassa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Skeittilautoja myytiin surffareille jotka halusivat surffata katuja, kun meri ei ollut vaihtoehtona.

Polyuretaani renkaat keksittiin vasta 1970-luvulla, tämä keksintö paransi skeittilautojen laatua huomattavasti. Tämän jälkeen skeittilautojen suosio kasvoi nopeasti, ja skeittilauta valmistajat alkoivat tuotteidensa kokeilun eri materiaaleilla. Alumiini, lasikuitu ja monia muita materiaalidekkejä alkoi ilmestyä skeittilauta markkinoille. Myöhemmin muovinen kruiseri on kerännyt suosiota, sekä merkit kuten Penny, Stereo Vinyl, ja Globe, jotka kaikki tuottavat muovisia lautoja. Jos haluat muovisen kruiserin puisen sijaan, voitte katsoa Penny valikoimamme.