VALIKKO
×

Kruiserit

Kruiseri vs. skeittilauta - Eroavaisuudet

Kruiseri on skeittilaudan sekä longboardin välimuoto, ja se ei tyypillisesti ole isompi, kuin perinteinen skeittilauta. Muoto on usein saanut inspiraatiota 1970-luvun skeittilautojen old school-designista ja osat ovat hyvin samankaltaisia, kuin longboardissa. Tämän kokoonpanon tuloksena on ketterä ja kompakti kruiseri jokapäiväiseen käyttöön. Kuitenkin, cruiser lauta ei ole pelkästään tasaiseen ajoon kaupungilla - niistä on tullut myös modernin elämäntavan asusteita.

Skeittilaudasta kruiseriksi

Skeittilaudan historia alkoi 1940- ja 1950-luvuilla, jolloin ensimmäiset kotitekoiset skeittilaudat rullaluistinrenkailla ilmaantuivat. Ensimmäiset mainostetut skeittilaudat valmistettiin surffikaupassa Kaliforniassa. Skeittilautoja myytiin surffareille, jotka halusivat surffailla kadulla, kun merellä surffaus ei ollut mahdollista.

Polyuretaanirenkaat keksittiin vasta 1970-luvulla. Tämä keksintö paransi skeittilautojen laatua huomattavasti. Tämän jälkeen, skeittilautojen suosio kasvoi nopeasti ja skeittilautojen valmistajat alkoivat tehdä kokeita erilaisilla dekkimateriaaleilla, renkaiden halkaisijoilla jne. Alumiinista, hiilikuista sekä muista muovimateriaaleista valmistetut dekit alkoivat ilmestyä skeittilautateollisuuteen. Hiljattain muovikruiserit ovat alkaneet saada takaisin suosiotaan, ja valmistajat, kuin Penny, Stereo Vinyl Cruiser ja Globe, jotka kaikki valmistavat muovikruisereita, ovat tulleet hyvin suosituiksi. Tutustu valikoimassamme oleviin muovikruisereihin sekä puisiin kruisereihin riippuen siitä, mitä etsit.