VALIKKO
×

Longboard

Longboard, eli lonkkari on nimensä mukaisesti pidempi kuin normaali skeittilauta, yleensä pituudeltaan noin 90-120 cm. Longboardit sopivat täydellisesti kruisailuun, alamäkilaskuun tai vaikkapa välimatkojen taittamiseen. Skeittilautaan verrattuna longboardit ovat linjakkaampia ja sulavampia, ja lonkkarilla ajamista voi verrata asfaltilla surffailuun. Tästä johtuen siihen viitataan toisinaan asfalttisurffauksena.

Markkinoilla on useita erilaisia longboard malleja, joista jokaisella on oma käyttötarkoituksensa. Ominaisuuksia ovat dekin muoto, joustavuus,sekä trukkien asennustapa. Yleensä longboardit jaotellaan seuraaviin tyyppeihin:

Cruiser longboard

Cruiser longboardit ovat usein pintail -mallisia. Kruiserien malli on otettu surffilaudasta, ja ne on tarkoitettu leppoisaan kruisailuun ja tasaiseen menoon. Suosittelemme cruiser tai carving longboardia, jos olet aloittelija tai haluat kruisailla tyylillä.

Downhill longboard

Downhill longboard dekit ovat rakenteeltaan jäykkiä maksimaalisen vakauden saamiseksi. Lautatyyppejä on erilaisia, mukaanlukien drop-dekit, top mountit sekä drop throught. Drop-dekissä on matala painopiste, joka tarjoaa enemmän vakautta, mutta vähemmän liikkuvuutta. Top mount on yksinkertainen design, jossa dekki on kiinnitetty trukkien päälle, kuten skeittilaudassa. Drop through-dekissä on kololeikkaukset, joiden ansiosta trukit menevät dekin läpi, madaltaen sitä ja tarjoten lisää vakautta. Kisatessa downhillissä, on hyvin tärkeää käyttää kaikkia oleellisia suojavarusteita johtuen mahdollisista suurista nopeuksista. Itse asiassa, moottoripyöräilyvarusteet ovat varsin yleisiä downhill-ajossa. Downhill longboard on oikea valinta kaikille heille, jotka haluavat viilettää alamäessä sekä slaidata kaltevilla teillä tai haluavat jäykän ja hyvin vakaan laudan.

Freestyle longboardit

Freestyle longboard on, kuten downhill-lauta, usein muodoltaan twintip sekä hyvin tekninen, mutta jossa on pehmeämpi joustavuus. Freestyle longboardit on suunniteltu temppuiluun sekä slaideihin tasaisella pinnalla. SkatePro suosittelee freestyle longboardia, jos etsit temppuiluun soveltuvaa longboardia.

Dancer longboardit

Dancer longboardit ovat hyvin pitkiä, ja erityisesti suunniteltu jalkakäytäville. Näitä lautoja kutsutaan dancereiksi, sillä voit kävellä niiden päällä ja tehdä pyörähtäviä liikkeitä ajaessasi. Tällainen longboardilla "tanssiminen" on saanut inspiraationsa erityisesti 1950-luvun surffaajien liikkeiden pohjalta. Dancer longboard on todella kiva lauta, jos haluat kokeilla tanssimista ajaessasi tai kehittää tasapainoasi. Laudat soveltuvat erinomaisesti myös pidemmille matkoille.