VALIKKO
×

Longboard

Longboard, eli lonkkari on nimensä mukaisesti pidempi kuin normaali skeittilauta, yleensä mittaa löytyy noin 90-120 cm. Lonkkarit sopivat täydellisesti kruisailuun, alamäkilaskuun ja välimatkojen taittamiseen. Perusskeitteihin verrattuna longboardit ovat linjakkaampia ja sulavampia, ja lonkkarilla ajamista voikin verrata asfaltilla surffailuun. Pitkätkin matkat taittuvat vaivatta longboardilla.

Longboardeja on olemassa useaa eri mallia, joista jokainen sopii hiukan erilaiseen tyyliin. Eroja on mm. dekin muodossa ja joustavuudessa, sekä trukeissa.

Kruiserit longboardit

Kruiserit ovat usein pintail -mallisia. Kruiserien malli on otettu surffilaudasta, ja ne on tarkoitettu leppoisaan kruisailuun ja tasaiseen menoon. Ja jos toisinaan joutuu kantamaan lautaa, kruiseri ei ole yhtään hassumpi asuste käsissä.

Downhill lonkkarit

Downhill longboardit ovat vakaita ja jäykkiä. Ne on suunniteltu erityisesti nopeaan alamäkilaskuun. Downhill kruisailijoilla on usein laadukkaat ja isot suojat päällä, sillä vauhdit nousevat paikoin todella suuriksi.

Downhill kruisailu sopii hyvin kovien vauhtien ja vakaiden lonkkareiden ystäville.

Freestyle longboardit

Freestyle lonkkari on usein hyvin tekninen twintip-lauta, jossa on suhteellisen joustava dekki. Freestyle longboardit on suunniteltu temppuiluun ja kikkailuun. SkatePro suosittelee freestyle lonkkareita temppujen ystäville.

Dancer longboardit

Dancer lonkkarit ovat todella pitkiä longboardeja, jotka sopivat erityisesti jalkakäytävillä kruisailuun. Lonkkareiden päällä on tarkoitus "tanssia", tyyli on kehitetty 1950-luvun surffaajien liikkeiden pohjalta. Dancer lonkkarin päällä tanssiminen kehittää tasapainoa ja on hauskaa ajanvietettä. Dancer lonkkarit sopivat hyvin myös pitkien matkojen taittamiseen.

SkatePro on nyt myös longboard-kauppa: meiltä löydät laadukkaat lonkkarit joka makuun. Valikoimiimme kuuluu myös varaosat ja oheistarvikkeet longboardeihin.