Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Skeittilaudat

Hyvä tietää

Skeittilaudat temppuihin ja rampeille

SkatePro tarjoaa laajan valikoima erilaisia skeittilautoja, sillä on tärkeää, että löydät skeittilaudan joka sopii sinun taitotasoosi sekä käyttötarkoitukseesi. Tarjoamme käyttövalmiita skeittilautoja, erillisiä dekkejä sekä varaosia kuten trukkeja ja renkaita, antaen sinulle mahdollisuuden koota ja kustomoida oma skeittilautasi.

Ennen skeittilaudan hankkimista kannattaa pohtia, millaiseen käyttöön skeitti on tulossa. Jos haluat käyttää lautaa temppuihin ja rampeilla, skeittilauta on suunniteltu tätä käyttötarkoitusta varten. Jos haluaisit käyttää lautaa kruisailuun ja carvingiin, kannattaa tällöin harkita longboardia.

Skeittilauta ja sen rakenne

Useimpien skeittilautojen dekit on valmistettu vaahterasta. Vaahtera on erinomainen skeittilaudan dekeille, sillä se on hyvin vahva materiaali, joka kestää iskuja joille dekki altistuu temppuja tehtäessä. Kanadan vaahtera on kaikkein vahvin puulaatu, jota käytetää dekkien valmistamiseen. Dekin pituus on yleensä noin 28 - 33 tuumaa ja leveys noin 7 - 10,5 tuumaa.

Skeittilaudan renkaita on saatavilla eri kokoisina sekä kovuisina. Jos tykkäät rampeilla temppuilusta, isot renkaat soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen, mutta jos pidät enemmän street-skeittaamisesta, sinun kannattaa valita hieman pienemmät renkaat, jotka tuovat sinut lähemmäksi maata ja tarjoavat enemmän vakautta.

Skeittilautojen historia

Skeittilautailu on peräisin Yhdysvaltain länsirannikolta, jossa surffarit tarvitsivat jotakin tekemistä, kun he eivät voineet ratsastaa aalloilla. He saivat idean kiinnittää renkaat surffilautaan, pystyen näin surffaamaan kadulla. Länsirannikon rento elämäntyyli yhdistetään usein skeittauskulttuuriin, sillä se on, ja on aina ollut, skeittilautateollisuuden keskipiste. Vuosien mittaan skeittilaudan muotoa on kehitetty, kun sitä on optimoitu uusiin käyttötarkoituksiin.

Skeittauksen historia alkoi 1940-luvulla, jolloin ihmiset alkoivat kiinnittää renkaita pleitteihin, lankkuihin sekä muihin dekin virkaa ajaviin asioihin. 1960-luvulla ensimmäiset kaupat alkoivat myydä skeittilautoja ja 1970-luvulla keraamiset ja metallirenkaat korvattiin uretaanirenkailla, joita käytetään myös edelleen tänä päivänä skeittauksessa. 1980-luvulla skeittilautateollisuus kukoisti ja suuri määrä skeittaajien luotsaamia skeittilautayrityksiä perustettiin. Tämän vuosikymmenen aikana julkaistiin useita skeittilautakulttuuria käsitteleviä elokuvia ja osasta niistä muodostui kulttiklassikoita, jotka jättivät hyvän vaikutelman skeittauselämäntyylistä.

Tsekkaa tarkemmin valikoimassamme olevat skeittilaudat, dekit sekä varaosat niiden omista kategorioistaan, joissa voit myös lukea niistä lisää.

Jos haluat tietää lisää skeittilaudoista sekä niiden osista, lue tällöin skeittilaudan osto-oppaamme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot