×
Valikko

Energiatuotteet

Energiatuotteita erilaisiin tilanteisiin

Jos treenaat keskiraskaasti tai kovilla tehoilla kauemmin kuin tunnin ajan, alkavat niin sanotut nopeat hiilihydraatit ehtymään kehostasi. Tämän takia kehosi siirtyy käyttämään hitaampia ja vähemmän tehokkaita energian lähteitä, kuten elimistön rasvaa.

Tämä ei todellakaan ole se mitä haluat tapahtuvan, jos sinulla on koko päivän kestävä hiihto- tai luisteluretki edessäsi. Tämän estääksesi suosittelemme, että mukanasi on vähintään muutama energiapatukka ja/tai energiageeli.

Energiapatukka vai energiageeli?

Tästä kategoriasta löydät laajan valikoiman energiatuotteita, kuten energiapatukoita ja energiageelejä, jotka tukevat suoritustasi harrastitpa sitten extreme- tai kestävyysurheilua. Yltääkseen parhaimpaansa keho tarvitsee kunnollisen annoksen energiaa niin itse suorituksen aikana, kuin myös aina sen jälkeen rasituksesta palautuakseen. Tästä syystä energiatuotteiden nauttiminen vaikuttaa suotuisasti urheilusuorituksiisi. Meiltä löydät energiatuotteita geelinä, proteiinijauheena, patukoina jne. On makuasia millaisista energiatuotteista kukin pitää, mutta valintaan vaikuttaa myös harrastettava urheilulaji.

Esimerkiksi juoksijat suosivat geelejä, koska ne ovat erittäin helppoja kantaa mukana, vaivattomia ottaa käyttöön suorituksen aikana, sekä lisäksi ne ovat vatsaystävällisiä. Energiapatukat sen sijaan ovat painavampia kannettavia ja niiden nauttiminen on hieman työläämpää. Ne eivät myöskään imeydy yhtä nopeasti kuin geelit. Tästä syystä monet käyttävät geelejä suorituksen aikana takaamaan nopean energian saannin, ja patukoita suorituksen jälkeen palautumiseen.

SkatePro