×
Valikko

Suksien Siteet - Maastohiihto

Hyvä tietää

Valitse monoihin sopivat suksien siteet

Kun valitset suksien siteet, on tärkeää että ymmärrät millainen maastohiihtotyyli sinulla on, sekä millaiset monot sinulla on. Suksisiteet voidaan jakaa kolmeen kategoriaan sekä sidetyyppeihin: Perinteinen, luistelu sekä backcountry.

Erilaisista monoista löytyy erilaisia ulkopohjatyyppejä, mikä tekee niistä yhteensopivia ainoastaan tiettyjen siteiden kanssa. Tämä on tärkeä asia, joka kannattaa muistaa kun valitset siteet suksiin.

Suksisiteet maastosuksiin - NNN vai SNS?

NNN-siteissä (New Nordic Norm) monot on kiinnitetty siteisiin ainoastaan edestä, jonka ansiosta hiihtäjän kantapäät ovat vapaita liikkumaan. NNN-suksisiteet ovat helppokäyttöiset, ja tarjoavat hiihtäjälle erinomaista joustavuutta.

Toinen vaihtoehto on Salomonin kehittämä SNS-kokoonpano (Salomon Nordic System). Tässä kokoonpanossa on litteä pidike, joka pitää monon tiukasti kiinni siteessä, mahdollistaen samalla helpon kiinnityksen sekä irroituksen. NNN-kokoonpanon tavoin hiihtäjän kannat ovat vapaina, mikä tarjoaa hyvää joustavuutta. SNS-siteet ovat hyvä valinta kaikille, jotka haluavat optimoida suorituskykyä alamäessä.

Eräät SNS-siteemme ovat yhteensopivia myös NNN-systeemin kanssa. Tällöin kannattaa pitää tuotesivulla silmällä sanaa "prolink".

Talvi on tulossa - yhdessä XC-suksisiteiden kanssa

NNN- ja SNS-standardit ovat hallinneet markkinoita jo pitkään. Mutta nyt Rottefellan omistaman NNN-systeemin patentti on päättynyt. Tämä johti Salomonin esittelemään Prolink-systeemiin, mutta saatamme pian nähdä myös muita uusia tulokkaita. Itse asiassa kaksi isoa brändiä - Fischer ja Rossignol - ovat jo julkistaneet uuden Turnamic-sidesysteemin vuonna 2017.

Turnamic-systeemin erikoisuuksia ovat helppo kiinnitys ja aukaisu, helppo säätäminen sekä yksipisteinen kiinnitys. Kun mono on napsautettu kiinni, voit helposti säätää sidettä yksinkertaisella painikkeella (ilman työkaluja) liikuttaaksesi sitä eteenpäin paremman pidon saamiseksi, tai taaksepäin paremman luiston saamiseksi. Lisäksi Turnamic- suksisiteet on kiinnitetty ainoastaan yhteen kohtaan (Flowflex-systeemi), mikä varmistaa suksen vapaan taipumisen.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot