×
Valikko

Maastohiihtositeet

Valitse maastohiihtositeet, jotka sopivat monoihisi

Kun valitset siteitä suksiisi, on tärkeää että pidät mielessä, millainen hiihtäjä olet, sekä millaiset monot sinulla on. Tämä jakautuu kolmeen kategoriaan sekä sidetyyppeihin. Perinteinen, luistelu sekä backcountry.

Sen lisäksi erilaisissa monoissa on erilaisia ulkopohjatyyppejä, mikä tekee niistä yhteensopivia ainoastaan tiettyjen siteiden kanssa. Tämä on yksi tärkeä asia, joka kannattaa pitää mielessä, kun valitset siteitä.

Pitäisikö valita NNN vai SNS?

NNN-siteissä ( New Nordic Norm) monot on kiinnitetty siteisiin ainoastaan edestä, jonka ansiosta hiihtäjän kantapäät ovat vapaita liikkumaan. NNN-siteet ovat helppokäyttöiset, ja tarjoavat hiihtäjälle erinomaista joustavuutta.

Toinen systeemi on SNS-kokoonpano (Salomon Nordic System), joka on Salomonin kehittämä. Tässä kokoonpanossa on litteä pidike, joka pitää monon tiukasti kiinni siteessä, mutta samalla mahdollistaa monon helpon kiinnityksen sekä irrotuksen. Ja kuten NNN-kokoonpanossa, hiihtäjän kannat ovat vapaina, tarjoten oivallisen määrän joustavuutta. SNS-siteet ovat hyvä valinta kaikille, jotka haluavat optimoida suorituskykyä alamäessä.

Sen lisäksi, jotkin SNS-siteemme ovat yhteensopivia NNN-systeemin kanssa. Tällöin kannattaa pitää tuotesivulla silmällä sanaa "prolink".

Talvi on tulossa - uusien siteiden kera

Aiemmin NNN- ja SNS-standardit ovat hallinneet markkinoita. Mutta nyt Rottefellan omistaman NNN-systeemin patentti on päättynyt. Tämä johti siihen, että Salomon esittely Prolink-systeemin, mutta saatamme nähdä pian myös muita uusia tulokkaita. Itse asiassa, kaksi isoa brändiä Fischer ja Rossignol ovat jo julkistaneet uuden Turnamic-sidesysteemin.

Mikä tekee Turnamic-systeemista erityisen, on helppo kiinnitys ja aukaisu, helppo säätäminen sekä yksipisteinen kiinnitys. Kun mono on napsautettu kiinni, voit helposti säätää sidettä yksinkertaisella painikkeella (ei tarvita työkaluja) liikuttaaksesi sitä eteenpäin paremman pidon saamiseksi tai taaksepäin, paremman luiston saamiseksi. Sen lisäksi Turnamic-siteet on kiinnitetty ainoastaan yhteen kohtaan (Flowflex systeemi), mikä varmistaa suksen vapaan taipumisen.

SkatePro