VALIKKO
×

Nuorten

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Voitelu
Pohjan tyyppi

Valitse oikeat sukset lapselle - ensimmäinen kerta

Maastohiihto on erinomainen urheilulaji perheille, jotka haluavat viettää laatuaikaa yhdessä. Sen sanottuamme, maastohiihto voi kuitenkin olla hyvin uuvuttava urheilulaji - jos se on sinun päämääräsi.

"Huonot välineet, välineet jotka eivät sovi, tai sukset jotka on huonosti valmisteltu lumiolosuhteisiin voivat johtaa negatiiviseen hiihtokokemukseen, josta voi jäädä pysyvä vaikutelma lapselle"

Tämä lainaus on kanadalaisesta vanhempien oppaasta maastohiihtovälineille, ja se korostaa, kuinka tärkeää on hankkia lapselle oikeat välineet jo "hiihtouran" alkuvaiheessa.

Minkä pituiset lasten suksien tulisivat olla?

Kun valitset lasten maastohiihtosuksia, nyrkkisääntönä on, että suksien tulisi yltää hieman ranteen alapuolelle, kun lapsi on levittänyt kätensä. On tärkeää huomioida, että tämä on vain nyrkkisääntö, sillä monilla valmistajalla on omat suosituksensa. Nämä on mainittu tuotesivulla.

Useimmat lasten sukset ovat saatavilla eri pituuksissa välillä 100 cm - 170 cm. Muutamat valikoimassamme olevat sukset ovat saatavilla ainoastaan yhdessä tai kahdessa pituudessa. Esimerkiksi Yoko Maastohiihto Classic - Juniori Suksipaketti johon sisältyy suksipari, sauvat ja siteet. Erittäin suositeltava paketti lapsesi ensimmäiselle hiihtokerralle.

Kun lapsesi on kehittänyt hiihtotaitojaan ja alkaa liukua pidemmälle, on aika tutkailla nuorten maastohiihto-osiota. Nuorille suosittelemme valitsemaan sukset, jotka ovat noin 10 cm hiihtäjää pidemmät. Lasten sukset voivat olla niin voiteluvapaita, kuin voideltavia.

Valitsemalla voideltavat sukset nuori hiihtäjä voi osallistua suksien voitelu- ja valmisteluprosessiin. Lasten suksien voitelu voi olla mukava aktiviteetti, joka opettaa hänelle eri lämpötiloista sekä kuinka lämpötila vaikuttaa maastohiihtosuksiin.