VALIKKO
×

Laskettelusukset ja -varusteet

Alppihiihto kategoria sisältää kaikki suksimallit joita käytetään laskettelussa ja yleisesti rinteessä. Muutamiena viime vuosina alppihiihdon ja sen varusteiden kehitys on ollut erittäin kattava. Muunmuassa Carving sukset ovat kasvaneet suosiossa 1990-luvun loppupuolesta.

Carving sukset

Carving suksissa on pieni 'lantio' ja leveä kärki ja tail. Carving sukset ovat erittäin hyviä käännöksissä vankan mutta joustavan rakenteen vuoksi. Suksen pitkä sivu on joustava, mutta siinä on samalla kääntöjäykkyyttä, tehden siitä erittäin vaikean taittaa sivusta sivuun. Tämä rakenne tarjoaa hyvää tasapainoa ja parantaa laskettelukokemusta. Koska carving suksien kääntyvyys on suhteellisen pieni, voitte niiden avulla tehdä nopeita ja kontrolloituja käännöksiä.

Erilaisia alppisuksia

All mountain -sukset sopivat lähes minne vaan; niillä voi laskea niin rinteessä kuin rinteen ulkopuolellakin. Kapeammat all mountain sukset sopivat nopeampaan menoon, leveämmät ovat paremmat rinteen ulkopuolella puuterilumessa. Kaikkein suosituin perusmalli on all mountain suksi keskileveänä.

Twintip -suksien molemmat päät on taivutettu ylöspäin, ja ne sopivat hyvin temppuiluun parkeilla. Twintip sukset ovat yleensä suht leveät, ja ne on valmistettu pehmeistä materiaaleista mahdollisimman joustaviksi. Twintip suksilla voi laskea niin etu- kuin takaperinkin.

Backcountry -sukset ovat suhteellisen leveät, ja niillä on helppo lasketella rinteen ulkopuolella puuterilumessa. Backcountry suksissa on usein uniikit siteet, jotka on suunniteltu laskemiseen rinteen ulkopuolella.

Pikasukset on tarkoitettu nopeaan ja tarkkaan laskuun kovalla lumella. Pikasukset ovat vakaat ja ketterät, ja niitä suositellaan
usein kokeneemmille laskijoille.

Alppisuksien perusteet

Alppisukset ovat yleensä rakennettu keskittyen yhteen tai kahteen baselineen: Camber, Rocker ja Flat.

Camber: Camber baselinessä on lievä ylöspäin kääntyvä kurvi suksen keskellä ja päädyissä.

Rocker: Rocker baseline tunnetaan myös nimellä reverse-camber, koska siinä on alaspäin kääntyvä kurvi suksien keskellä ja molemmissa päädyissä, tehden suksista hyvät puuterilumella.

Flat: Flat basline pitää huolen että suurin osa suksesta koskettaa pintaa, samalla tarjoten hyvän pidon.