×
Valikko

Luistimet

Hyvä tietää

Käyttötarkoitukseen sopivat luistimet

Valikoimastamme löytyy erityyppisiä luistimia, kuten kaunoluistimia, lasten luistimia, vapaa-ajan luistimia sekä jääkiekkoluistimia, jotka soveltuvat jääkiekon pelaamiseen. Löydät ne omista kategorioistaan, joissa voit lukea niistä tarkemmin.

Luistimet sisä- ja ulkokäyttöön

Laadukas luistinpari on hyvä sijoitus, sillä ne soveltuvat monenlaiseen käyttöön ja jos kohtelet niitä hyvin, voit käyttää niitä useita vuosia. Voit käyttää luistimia ulkona talviaikaan esimerkiksi järven jäällä ja kelien lämmetessä paikallisessa jäähallissa.

Hyvä tietää luistimista - terä ja kenkäosa

Koska luistimissa ei ole jarrutuslaitteita, liukumisen lisäksi terällä voi myös jarruttaa. Jos terät ovat erittäin terävät, voit luistella hyvin nopeasti ja tehdä kovia jarrutuksia. Suurin osa teristä on valmistettu teräksestä. Terän ominaisuuksien ylläpitämiseksi on tärkeää teroittaa terät kunnolla säännöllisin väliajoin. Jos teriä ei ole teroitettu kunnolla ja tarpeeksi usein, luistimien laatu kärsii ajan kuluessa.

Aiemmin terät yksinkertaisesti kiinnitettiin normaaliin kenkäpariin luistimien luomiseksi, mutta tänä päivänä luistimien kenkäosa on muodostunut erittäin tärkeäksi osaksi hyvää luistinparia. Kenkäosia on saatavilla enemmän tai vähemmän nilkkaa tukevina. Ja kuten rullaluistimissa, mitä enemmän tukea luistimissa on, sitä joustamattomammat ne ovat ja toisin päin. Luistimia on saatavilla myös vettähylkivällä lisävuorella varustettuna, pitäen näin jalkasi lämpiminä ja kuivina.

Luistimien historia

Luistelu on lajina vanha keksintö. Luistelun uskotaan saaneen alkunsa Suomesta, missä ihmisten piti kulkea pitkiä matkoja jäiden yli. Ensimmäisten luistinten terät oli valmistettu teroitetusta eläinten luusta, ja asetettiin jalkojen alle. Siitä lähtien luistimet ovat kehittyneet, mutta sen taustalla oleva ajatus sekä tekniikka ovat edelleen samat.

Luistelu levisi pitkin Eurooppaa yläluokan keskuudessa nopeasti, mutta se on aina ollut erittäin suosittu aktiviteetti. Kun talvi tuli ja järvet jäätyivät, niin nuoret kuin aikuiset, rikkaat ja köyhät kokoontuivat jäälle luistelemaan. Vuonna 1572 keksittiin ensimmäiset rautaiset luistinten terät - ja niiden avulla syntyi luistimien uusi sukupolvi.

Luistimet ovat rullaluistinten edeltäjiä, joka on myös melko itsestäänselvää kun vertailet luistimien ja rullaluistimien muotoilua sekä käyttötapaa.

Voimme myös halutessasi teroittaa luistimesi kohtuulliseen hintaan.

Luistimien osto-oppaasta saat ohjeita oikean koon ja luistinmallin valintaan.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot