×
Valikko

Suksivoiteet

Erilaiset suksivoiteet

Kun olet hiihtämässä pidempiä aikoja kerrallaan, haluat suksiesi olevan huippukunnossa, jotta ne tarjoaisivat sinulle optimaalisen pidon sekä luiston. Pito- ja luistovoiteet ovat kaikkein tunnetuimmat suksivoiteet. Lisäksi on olemassa vielä toisentyyppinen pitovoide, liisterivoide, jota käytetään myös laajalti.

Luistovoide tarjoaa sinulle enemmän nopeutta, ja totta kai paremman luistavuuden. Luistovoide tekee etu- ja takasuksesta sulavammat, antaen näin paremman luiston.

Vertailun vuoksi, pitovoide varmistaa optimaalisen pidon lumessa.

Verrattuna luistovoiteeseen, pitovoide antaa sinulle hyvän pidon ja paremmat potkut. Parhaan mahdollisen pidon saamiseksi pitovoiteita valmistetaan eri lämpötiloihin.

Pitovoiteen toista tyyppiä, liisterivoidetta käytetään jäisissä tai vetisissä olosuhteissa.

Vaikka voit ostaa voiteita suihkeina, nesteinä, geeleinä ja jauheina, monet hiihtäjät suosivat silti vanhanaikaista voidepalan käyttöä. Tämä on autenttisin tapa voidella sukset, mutta myös paljon testattu tapa.

Toisen tuotteen ei voida kuitenkaan sanoa olevan parempi kuin toisen, sillä kyseessä on pääasiallisesti henkilökohtainen makuasia.

Oikea suksivoide oikeaan lämpötilaan

Sekä luistovoiteita, pitovoiteita että liisterivoiteita valmistetaan eri lämpötiloihin sekä ilmankosteuksiin. Tämä on syy sille, miksi on aina hyvä ajatus kuljettaa mukana muutamia erilaisia voiteita, sillä sää voi olla hyvin arvaamaton.

Suksivoiteet, jotka ovat optimaalisia lämpimämmille keleille, ovat yleensä pehmeämpiä ja helpommin levitettäviä, kuin kovemmat voiteet, jotka ovat optimaalisia kovemmille pakkasille.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot