VALIKKO
×

Hiihtomonot

Kuinka löytää oikeanlaiset hiihtomonot

Hyvän hiihtokokemuksen saamisen kannalta on hyvin tärkeää, että hiihtomonot istuvat hyvin. Monoja ostaessa kannattaa huomioida, mikä on monojen käyttötarkoitus.

Valikoimastamme löydät neljä eri monotyyppiä: Perinteinen, Luistelu, Combi sekä Backcountry. Jos olet aloittelija, suosittelemme combimonoja.

Combi hiihtomonot tarjoavat paljon tukea nilkalle, ja niissä on pehmeät pohjat. Combi monoja voidaan käyttää niin perinteisessä kuin luisteluhiihdossa, jonka ansiosta voit kokeilla erilaisia hiihtotyylejä ennen kuin hankit erikoistuneemmat välineet. Voitkin helposti kehittää taitojasi sekä osaamistasi combi monoja käyttämällä.

Perinteiset maastohiihto monot ovat erinomaiset aloittelijoille, sekä ihmisille jotka matkustavat vuosittain talvilomallaan. Perinteiset hiihtomonot tarjoavat erinomaisen tuen kantapään ja nilkan alueilla, mikä tekee niistä hyvän ja vakaan vaihtoehdon.

Luistelutyylin hiihtomonot ovat kaikkein jäykimpiä monoja. Luistelutyyliin hiihdettäessä kaikkein tärkeintä on maksimoida voimansiirto monosta sukseen. Jäykkä design minimoi energian hukkaan menoa, ja tarjoaa näin maksiminopeuden.

Sen lisäksi on tärkeää, että hiihtomonot sopivat suksiesi siteisiin. On olemassa erilaisia sidejärjestelmiä, kuten SNS, NNN ja NIS. Salomonin SNS-siteet sopivat Salomonin ja Atomicin hiihtomonoihin, kun taas NNS- ja NIS-siteet sopivat Rossignolin, Fischerin, Alpinan ja Madshusin monoihin. Tieto mainitaan aina myös kunkin tuotteen ominaisuuksissa.

Jos haluat lukea lisää oikeiden hiihtomonojen valinnasta, kannattaa lukea tämä opas.