×
Valikko

Sukset & suksipaketit

Hyvä tietää

Valitse oikeat sukset ja hiihtovälineet

Maastohiihtosuksia (tunnetaan myös murtomaahiihtosuksina) käytetään maailman vanhimpaan hiihtolajiin - urheilu, joka sopii kaikenikäisille. Hiihtäminen on erinomainen liikuntamuoto, ja auttaa sinua harjoittamaan monia eri lihasryhmiä, sekä parantamaan tasapainoa sekä kehonhallintaa.

Maastohiihtosuksien tulisi olla noin 20 cm pidemmät, kuin hiihtäjä. Löytääksesi sinulle sopivat sukset, sinun tulee päättää, millä tavalla haluat niitä käyttää.

Maastohiihtosuksien 3 eri tyyppiä:

Maastohiihtosuksia on kolmea eri päätyyppiä, ja niissä on hieman erilaisia ominaisuuksia. Olemme jaotelleet sukset perinteisen tyylin suksiin, luistelutyylin suksiin sekä backcountry-suksiin.

Perinteisen tyylin sukset

Kapean, painoltaan kevyen designinsä ansiosta nämä sukset ovat erinomaiset hiihtäjille, jotka pitävät nopeudesta sekä pitkistä matkoista hoidetuilla laduilla. Koska ne ovat kapeammat, niiden käyttö vaatii hyvää tasapainoa sekä myös jonkin verran kokemusta. Ne soveltuvat hyvin kilpakäyttöön.

luistelutyylin sukset

Nämä sukset ovat tyypillisesti lyhyempiä sekä jäykempiä, kuin kaksi muuta suksityyppiä. Nimi itsessään kertoo, että suksilla tehdään tietynlaisia liikkeitä, pääasiallisesti sivuttaista potkuliikettä. Tämän takia ne ovat dynaamisemmat ja vaativat tietyn tekniikan.

Backcountry sukset

Nämä maastohiihtosukset ovat painavammat sekä leveämmät, kuin kaksi muuta suksityyppiä, sillä ne soveltuvat pitkille hiihtoreissuille ladun ulkopuolelle syvemmässä, koskemattomassa lumessa. Suksien design tekee niistä erinomaiset sekä ylä- että alamäkiin esimerkiksi vuorella. Backcountry sukset soveltuvat keskitasoisille tai kokeneille hiihtäjille, jotka osaavat liikkua maastossa.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot