×
Valikko

Suksien ostaminen aloittelijoille

Jos olet vasta aloittelemassa lasketteluharrastusta, on tästä oppaasta hyötyä ensimmäisten suksiesi ostamista varten. Helpotamme tehtävääsi kertomalla millaiset laskettelusukset sinun kannattaa valita ja mikä on sopiva suksien pituus, sekä antamalla myös suksien leveyttä koskevia lisätietoja.

Ennen ostopäätöksen tekemistä on tärkeää, että valitset aloittelijoille tarkoitetusta valikoimasta oikeanlaiset sukset taitotasoosi nähden. Aloittelijoille tarkoitetut laskettelusukset on suunniteltu helpompaa hallintaa silmälläpitäen, ja niistä löytyvät kooltaan säädettävät sekä helppokäyttöiset siteet.

Kun hankit itsellesi laskettelusukset, voit huomata kuinka totut niiden tarjoamaan tuntumaan, mikä on todella mukava hyöty suksien vuokraamiseen verrattuna.

RINNESUKSET - PARHAAT carving-SUKSET HOIDETTUUN RINTEESEEN

Kuten nimikin jo kertoo, on rinnesukset tarkoitettu nimenomaan laskettelukeskuksen hoidetuille rinteille. Perustaitojen opettelu sujuu rinteessä erinomaisesti, ja yleensä aloittelijat valitsevat harjoitteluun hoidetun rinteen kovan lumen. Rinnesukset ovat tähän tarkoitukseen täydelliset, sillä helpoimmat laskut valloitettuasi voit viedä sukset seuraavalle tasolle uuteen rinteeseen. Rinnesukset ovat tavallisesti kapeat, mikä lisää niiden pitoa kovalla lumella.

Osta uudet rinnesukset

ALL MOUNTAIN -SUKSET - PARHAAT SUKSET MONIPUOLISEEN KÄYTTÖÖN

Nämä monipuoliset sukset sopivat monenlaisiin lumiolosuhteisiin. Ne toimivat erinomaisesti rinteessä, mutta voit viedä ne myös rinteiden ulkopuolelle. Jos olet jo hankkinut jonkin verran laskettelukokemusta, ja tahdot monipuoliset sukset jotka takaavat hyvää suorituskykyä myös rinteen ulkopuolella, ovat All Mountain -sukset loistava vaihtoehto. Nämä sukset ovat kapeahkot tai keskimääräisen leveät, mikä takaa pitoa kovalla lumella sekä tarjoaa mukavia hetkiä myös pehmeällä ja epätasaisella lumella.

Osta uudet All Mountain -sukset

SUKSET ERITYISTARKOITUKSIIN

Valikoimastamme löytyvät myös parkki-, kilpa-, vapaalasku- ja touring -sukset, jotka on tarkoitettu erikoistarkoituksiin. Nämä erityissukset on tarkoitettu yleensä kokeenemmille laskettelijoille, joiden laji vaatii suksilta tarkempia ominaisuuksia. Jos kiinnostuit, voit lukea oppaamme Suksien ostaminen edistyneille laskettelijoille, jossa kerromme lisää näistä suksista.

Valitse oikea suksien pituus

Kun mietit kuinka valita oikea suksien pituus, aloita selvittämällä pituutesi ja taitotasosi. Aloittelijan kannattaa valita laskettelusukset, jotka yltävät noin nenän korkeudelle. Jokaista suksimallia löytyy eri pituuksilla, joten valitse laskettelusukset, jotka ovat lähimpänä suositeltua pituutta (3 cm lyhyemmät tai pidemmät sukset eivät haittaa).

Kuten kokotaulukosta voi huomata, mitä kokenemattomampi laskettelija, sitä lyhyemmät sukset kannattaa valita. Tämä johtuus siitä, että lyhyempien suksien hallinta on pitkiä suksia helpompaa, mikä on opettelun kannalta tärkeää.

Lisäksi laskettelijan paino vaikuttaa suksien oikean pituuden valintaan. Kiinnitä tähän huomiota jos olet keskimääräistä huomattavasti kevyempi tai painavampi. Painavampi laskettelija tarvitsee pidemmät sukset, ja kevyempi laskettelija vastaavasti lyhyemmät.


Kuva osoittaa oikean suksien pituuden aloitteleville laskettelijoille

All Mountain/Rinnesukset
Ensikertalainen pituutesi -20 cm
Aloittelija pituutesi -15 cm
Keskitaso pituutesi -10 cm
Edistynyt pituutesi -5 cm
Ekspertti pituutesi

Suksien leveys

Suksien leveys vaikuttaa siihen, kuinka hyvin ne suoriutuvat erilaisista lumiolosuhteista. Perussääntö on, että kapeat sukset sopivat kovalle lumelle, ja leveät sukset pehmeälle lumelle. Leveys merkitään suksiin kolmella numerolla, jotka kertovat kuinka leveä on suksien kärki - vyötärö - kanta.

Suksien tärkein mitta on vyötärön leveys, joka on numeroista keskimmäinen. Esimerkiksi 132/78/113.
Löydät mitat nettisivuiltamme, jokaisen suksiparin kuvauksesta.

Laskettelusuksien vyötärön leveys vaihtelee 70 - 82mm väliltä, mikä sopii täydellisesti kovalumiseen rinteeseen. Tämän vuoksi ne ovat hyvä valinta laskettelua vasta aloitteleville.

Muut varusteet lasketteluun

LASKETTELUMONOT

Laskettelumonot on epäilemättä se tärkein varuste, joka kannattaa ostaa omaksi hiihtolomaa varten. Lue kaikki tarvitsemasi lisätiedot Laskettelumonojen osto-oppaastamme. Kerromme sinulle tässä lyhyesti muutaman hyödyllisen seikan.

Laskettelumonojen koko ilmoitetaan senttimetreissä, ja se viittaa koko jalkapohjan pituuteen kantapäästä aina varpaiden kärkeen. Voit mitata jalkasi tarkan koon käyttämällä apuna mittanauhaa tai viivotinta. Koon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota laskettelumonojen flexiin, eli monon kuoren joustavuuteen. Aloittelijan kannattaa mukavuussyistä valita hyvin joustavat laskettelumonot (Flex 60-90). Löydät itsellesi sopivan flexin sekä lisätietoja Monojen Flex-oppaasta.

Vinkki: Tuntuvatko laskettelumonot epämukavilta? Varmistathan, että et ole asettanut housunlahjetta monon varren sisään. Laskettelumonoista tulee löytyä ainoastaan jalkasi, sekä pitkävartiset laskettelusukat. Hyvälaatuiset laskettelusukat auttavat ehkäisemään rakkoja ja jalkakipua - kylmistä varpaista puhumattakaan.

LASKETTELUSAUVAT

Laskettelusauvat auttavat sinua tasaisessa maastossa, ja tarjoavat parempaa tasapainoa. Laskettelusauvan alaosasta löytyy tavallisesti muovinen kiekko, joka estää sauvaa uppoamasta liian syvälle lumeen. Laskettelusauvojen kokotaulukko auttaa sinua löytämään pituuteesi nähden juuri sopivankokoiset sauvat.

KYPÄRÄT

Asiat ovat muuttuneet myös lumisilla rinteillä - 20 vuotta sitten laskettelukypärä oli rinteessä harvinainen näky, kun taas nykypäivänä kypärä löytyy lähestulkoon kaikilta, aloittelijoista ekspertteihin. Laskettelukypärä auttaa sinua pysymään lämpimänä, ja mikä tärkeintä se tarjoaa suojaa ja voi jopa pelastaa henkesi.
Laskettelukypärät on suunniteltu kestämään ja suojaamaan päätä toistuvilta iskuilta. Muiden kypärien, kuten skeitti- tai pyöräilykypärien design on luotu eri tarkoitusperiä varten, eivätkä ne ole hyvä vaihtoehto korvaamaan laskettelukypärää.
Voit lukea aiheesta lisää: Kuinka käytän kypärää sekä Kypärän käyttöikä.

LASKETTELULASIT

Laskettelulasit takaavat mukavuuden lomalla, sillä ne eivät ainoastaan tarjoa suojaa kirkkaalta auringonvalolta, tuulelta sekä lumelta, vaan parantavat lisäksi näkökykyäsi. Lue lisää Täydellisestä laskettelu- ja lumilautailulasien oppaasta.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot