×
VALIKKO

Suksien ostaminen

Suksien valinta riippuu pitkälti taitotasostasi, pituudestasi sekä siitä, oletko intohimoinen on piste, parkki vai off-piste laskija.

Minkä pituiset sukset minun tulisi valita?

Suksien oikea pituus riippuu pääasiassa pituudestasi ja taitotasostasi. Perussääntönä voisi pitää, että suksien pitäisi ulottua nenän korkeudelle kun seisot monot jalassa.

Aloitteleville lapsille on suositeltavaa valita sukset, jotka ulottuvat noin rinnan korkeudelle. Tämä helpottaa laskettelun opettelua sekä suksien hallintaa.

Lapsille, jotka ovat lasketelleet jonkin verran sekä aloitteleville aikuisille on suositeltavaa valita sukset, jotka ulottuvat noin leuan tai suun korkeudelle, kun taas ammattilaistason laskettelijoilla sukset voivat ulottua silmien korkeudelle.

Suksityyppi on myös avainasemassa, kuten suositellaan alapuolella olevassa kuvassa:

6 suksityyppiä

SkateProssa on yleensä kuutta eri laskettelusuksityyppiä.

All mountain sukset

Oletko innokas tutustumaan koko vuoreen suksilla? All mountain sukset ovat kaikkein monipuolisimmat sukset, optimaaliset niin rinteeseen, rinteen ulkopuolelle kuin parkkiin. All mountain suksissa on leveämpi muotoilu jalan alla sekä suksien kärjissä verrattuna tavallisiin piste-suksiin, tehden niistä vakaammat.

RINNESUKSET

Tämän tyyppiset sukset ovat sinulle, joka haluaa laskea huolletuissa rinteissä. Rinnesukset on tehty kruisailuun ja rauhallisempaan laskuun sekä hauskanpitoon lyhyillä ja pitkillä käännöksillä.

Twintip sukset

Twintip suksi on täydellinen sinulle, joka himoitset leikkisiä päiviä rinteessä ja samalla rakastat haastaa itsesi hypyillä, half paipissa ja parkki boxeilla. Lyhyesti selitettynä twintip suksi pehmeä flex suksi nostetulla kärki- ja perämuotoilulla. Tämän ansiosta suksi minimoi vastusta ja tarjoaa mahdollisuuden taaksepäin laskuun. Twintip sukset kuuluvat myös luokkaan backcountry hiihto, kuten alla on kuvattu, rakennettu tutkimaan off-pisteiden syviä lumia.

Backcountry sukset

Onko sinulla intohimo seikkailua ja puuterilunta kohtaan? Backcountry hiihtoa kutsutaan myös off-piste hiihdoksi ja freeride hiihdoksi. Backcountrylle on ominaista suuri leveys, jäykkyys ja twintip design, jotka yhdessä tarjoavat suuren kantavuuden syvässä lumessa ja suurissa käännöksissä.

Racing sukset

Racing sukset ovat niille, jotka suhtautuvat intohimoisesti nopeuteen ja äskettäin kunnostettuihin rinteisiin. Rakennettu veistämään rinnettä, varustettu vahvalla kanttipidolla ja vääntöjäykkyydellä, race suksi on myös täydellinen pujotteluun. Racing sukset on suunniteltu suhteellisen kapealla vyötäröllä ja leveämmällä kärjellä, tarjotakseen sinulle vakautta ja ohjattavuutta.

TOURING-SUKSET

Haluatko vaeltaa lumisen metsän läpi etsiessäsi täydellistä, koskematonta ja syvää puuterilunta? Siinä tapauksessa touring-sukset voisivat olla täydellinen valinta sinulle.

Touring-sukset on valmistettu siten, että niillä voi vaeltaa takamaastoon ja ylös hoitamattomia rinteitä. Touring yhdistää vaelluksen ja laskettelun.

Suksimallit


Profiili (sukset pohja) vaihtelee ja voi olla joko camber, rocker tai flat muotoinen. Nämä mallit ovat usein yhdistetty, riippuen suksen tarkoituksesta.

Rocker: On kun suksi on kaartuu ylöspäin suksen kärjestä ja / tai perästä, kun keskiosa voi olla tasainen tai camber. Rocker vähentää vastusta puuterilumessa ja tekee kääntymisen helpommaksi.

Camber: Suksen kärki ja perä ovat painettuina lumeen, mikä lisää kosketuspintaa lumeen ja antaa paremman kanttipidon. Tämän tuloksena on lisääntynyt vakaus suurissa nopeuksissa.

Flat: Kun suurin osa suksen pohjasta koskettaa lunta.

Suksien lisäksi on erittäin tärkeää, että sinulla on mukavat ja lämpimät monot. Lue lisää monoista täältä monon osto-oppaasta.

Tuoteryhmät