×
Valikko

Paras laskettelu- ja lumilautailulasien opas

Epäilyksettä, yksi tärkeimmistä asusteista laskettelulomalla on laskettelulasit. Voidaan myös argumentoida, että laskettelulasit ovat yhtä tärkeät kuin hyvä laskettelutakki sekä housut. Tänä päivänä on melko helppoa löytää hyvät laskettelulasit, jotka sopivat sinulle. Kaksi huomionarvoista asiaa ovat: 1) Millaisessa valossa/sääolosuhteissa käytät laskettelulaseja ja 2) valitse sinulle sopiva koko - koot ovat S, M ja L.

Auta minua löytämään sopivat laskettelulasit /lumilautalasit

Laskettelulasien linsseistä valmistetaan erilaisia versioita, sopimaan erilaisiin valo/sääolosuhteisiin. Alapuolella oleva säätaulukko kertoo valo-olosuhteet erilaisille linsseille.

Linssin läpi pääsevään valoon viitataan VLT:nä, valonläpäisykykynä (engl. Visual Ligth Transmission). Mitä korkeampi VLT-%, sitä enemmän valoa linssin läpi pääsee.

Haluat mahdollisimman paljon valoa läpäisevät linssit, kun valo-olosuhteet ovat huonot (luminen keli, usva ja ilta-aika). Vastaavasti, haluat vähemmän valoa läpäisevät linssit, kun on aurinkoista.

Jotkin linssit kattavat erilaisia valo-olosuhteita, ja jotkin linssit on tarkoitettu tiettyihin käyttöolosuhteisiin. Tämän takia joidenkin laskettelulasien VLT-% saattaa olla esimerkiksi 8-18%, ja joissakin on vain yksi VLT-%, kuten 25 %.

Laskettelulasien oikea koko - S, M ja L

Toinen harkitsemisen arvoinen asia on kasvojesi koko. Laskettelulaseista on usein mahdollista valita koko S, M ja L. Jos olet yli tai alle keskivertokoon, kannattaa tällöin valita joko L tai S. M-koko sopii useimmille. Jotkin valmistajat valmistavat yksi-koko-sopii-kaikille laskettelulaseja, joten näissä laskettelulaseissa kokoa ei ole määritelty.

Entäs linssien väri?

Kaikkein yksinkertaisin tapa valita oikeat lasit on harkita, millaiset sää/valo-olosuhteet haluaisit niiden kattavan, linssin värin sijaan. Löydät tarkemmat tiedot valo/sääolosuhteista kunkin tuotteen tuotesivulta, osoitteesta www.skatepro.fi

Nykyään tarjolla on paljon eri värisiä linssejä, useilta eri valmistajilta, ja ne kattavat erilaiset valo-olosuhteet. Perehtymistä varten, palaa takaisin ensimmäiseen osioon sekä taulukkoon.

Tuoteryhmät

SkatePro