×
Valikko

Ostaessasi siteet laskettelusuksiin

Mitä laskettelusuksien siteet ovat?

Yksinkertaisesti sanottuna, suksiside pitää sinut yhteydessä suksiisi. Erilaisten sidetyyppien välillä on eroavaisuuksia - laskettelu, telemark ja touring. Täällä kerromme laskettelusuksista, joita käytetään rinne-, all mountain-, kilpa-, freestyle- sekä vapaalaskusuksissa. Se, millaiset laskettelusiteet valitset, määräytyy yleensä haluamasi tyylin sekä taitotasosi mukaan.

Laskettelusiteiden osat

Kaikki laskettelusiteet valmistetaan kahdesta pääosasta - kanta- ja kärkiosasta. Löydät molemmista DIN-systeemin, joka vastaa siteidesi laukeamisesta, kun kaadut. Lisää tietoja DIN:stä sekä DIN-arvon laskemisesta - tutustu DIN-laskuriimme täällä.

Siteiden kärkiosassa on myös kitkaa vähentävä levy / laite (AFD) sekä vaakatasossa olevat siivekkeet. Siivekkeet ovat vastuussa monon vapauttamisesta siteestä sivusuunnassa, tarkoituksena ehkäistä vääntymisvammat.

Kantaosassa on toisaalta pystysuuntainen laukaisusysteemi, joka estää sijoiltaanmenoja eteenpäin kaaduttaessa. Lisänä kärkiosaan on myös jarru. Jarru varmistaa, että suksesi eivät kiidä laaksoon, osuen muihin hiihtäjiin, jos satut kaatumaan ja siteet irrottavat monosi. Kaikissa laskettelukeskuksissa jarrusysteemi on pakollinen. Lisäksi, jarru auttaa suksiasi pysymään kasassa, kun pinoat ne kuljetuksen ajaksi. Kun painat monon paikoilleen, jarru nousee ja olet valmis laskemaan.

Laskettelusidetyypit

Suurin eroavaisuus on tavassa, kuinka siteet asennetaan suksiin. Joissakin laskettelusuksissa on valmistajan esiasentamat siteet, mikä tarkoittaa sitä että niissä on jo optimaalinen tehdasasetus, mutta voit myös ostaa siteet sekä sukset erikseen. Jos siteet eivät ole valmiiksi asennetut, siteiden kiinnittämiseen on kaksi vaihtoehtoa - kiskokiinnitys tai poraamalla kiinnitettävät.

Kiskokiinnitys

Kiskolla kiinnitettävät siteet kiinnitetään levyyn, jonka valmistaja on valmiiksi kiinnittänyt poraamalla sukseen. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain valita siteet, jotka sopivat levysysteemiin ja liu'uttaa ne paikoilleen.

Kiskokiinnityksen etuna on, että valmistaja valitsee optimaaliset levyt, jotta saisit parhaan suorituskyvyn irti suksistasi. Toinen etu on, että siteet ovat helposti säädettävissä, jos haluta vaikkapa lainata suksia ystävällesi.

Poraamalla kiinnitettävät

Poraamalla kiinnitettävät sukset, kuten nimikin vihjaa, porataan suoraan kiinni sukseen ilman ylimääräisiä kiskoja/levyjä. Ammattilaisen tulisi tehdä toimenpide, sillä siihen vaaditaan erikoistyökaluja. Koska siteet porataan ja liimataan suoraan kiinni suksiin, niitä ei normaalisti voi säätää pituussuunnassa niin paljon, kuin kiskokiinnitteisiä siteitä. Ne sopivat pääasiallisesti laskettelijan tiettyyn monon pituuteen.

Etuna on, että voit asentaa mitkä tahansa siteet suksiisi. Sinun ei tarvitse miettiä kiskokiinnitystä. Tämän tyyppistä kiinnitystä suositaan yleensä vapaalaskussa, freestylessä ja touringissa johtuen valinnanvapaudesta, jonka saat siteiden valinnan suhteen.

Mitä ovat laskettelusuksien siteissä DIN / ISO?

Kuinka löytää DIN arvo

DIN arvon (Deutsches Institut für Normung - aiemmin Deutsches Industrie Norm) säätäminen laskettelusiteissä ilmaisee, milloin mono irtoaa suksesta. Tähän arvoon viitataan myös termillä ISO, ja se on luotu turvallisuuden parantamiseksi sekä vaikutusten tehon hallitsemiseksi. Siteet on säädettävä mahdollisimman tarkasti, jotta ne laukeavat ajoissa hiihtäjän kaatuessa, jolloin vältetään kehon osien, kuten polvien, lantion jne. vammat.

On tärkeää, että siteen kanta- ja kärkiosan DIN arvo on säädetty sopimaan sinulle.

Laskettelusuksien siteiden DIN asetukset tulee säätää oikein sekä lapsille että aikuisille.

Laukaisuasetuksen / DIN arvon säätäminen tehdään laskettelusiteen kärki- ja kantaosaan. Itse siteistä löydät tietyn DIN arvoasteikon. Näin siteiden laukeamista (DIN arvo) voidaan säätää sopimaan laskettelijan taitotasoon, pituuteen, painoon sekä ikään sopivaksi.

autamme sinua oikean din asetuksen säätämisessä

Kun tilaat meiltä sukset, joihin sisältyy siteet, saat ostoskorinäkymässä mahdollisuuden laskea DIN arvosi. Sen avulla voimme asentaa sekä säätää siteet sopimaan täydellisesti taitotasoosi, painoosi, pituuteesi ja ikääsi.

Tältä näyttää DIN laskuri, kun tilaat sukset sekä siteet meiltä:

DIN / ISO

Nykyään laskettelusuksien siteiden vapauttamismekanismi on kansainvälisen standardisoimisjärjestön (ISO) mukainen - organisaatio, joka on jatkanut DIN-standardisointijärjestelmää (Deutsches Institut für Normung).

Vaikka se on siirtynyt organisaatiolta toiselle, alkuperäisen nimen käyttöä laskuille käytetään silti laajalti - DIN.

ISO 11088:2006 määrittää asennuksen, säädön sekä tarkastuskäytännöt laskettelusiteen mekanismeille.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot