×
Valikko

Laskettelumonot

Hyvä tietää

Kuinka valita parhaat laskettelumonot

Epämukavat laskettelumonot ovat todennäköisesti asia, joka estää uusia laskettelijoita palaamasta lajin parini.

Epämukavan monoparin saaminen on aina olemassa, jos päädyt laskettelukeskuksen vuokramonoihin. Tästä johtuen paras ratkaisu on ostaa uudet laskettelumonot ennen reissuun lähtöä.

Tästä osiosta löydät laajan valikoiman erilaisia laskettelumonoja niin aloittelijoille kuin kokeneille laskettelijoille.

Aloittelijoiden laskettelumonot ovat tyypillisesti hieman joustavammat, mahdollistaen paremman istuvuuden sekä pehmeämmän flexin eteen nojatessa, verrattuna keskitason laskettelijoiden monoihin, jotka ovat jäykemmät hallinnan lisäämiseksi.

Edullisemmat laskettelumonot pohjautuvat usein saman valmistajan lippulaivamalleihin, mutta niissä on tilavampi istuvuus, joka tarjoaa enemmän mukavuutta. Tämä on pääsyy sille, miksi ensimmäistä kertaa laskettelevan ei kannata hankkia lippulaivamallia, sillä ne saattavat antaa huonon kokemuksen sekä kipeät jalat.

Mikä on laskettelumonon flex ja onko sillä väliä?

Selaillessasi erilaisia laskettelumonojamme saatat huomata termin "flex". Laskettelumonon flex on tapa mitata, kuinka joustava tietty laskettelumonopari on. Nyrkkisääntönä on, että mitä korkeampi flex, sitä kokeneempi laskettelijan tulee olla.

Miesten flex suositukset

  • Aloittelija: 60-80
  • Harrastelija: 80-110
  • Kokenut: 110+

Naisten flex suositukset

  • Aloittelija: 50-60
  • Harrastelija: 60-85
  • Kokenut: 85+
SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot