×
Valikko

Ski Clothing & Ski Wear

Lasketteluvaatteet pitävät sinut lämpimänä rinteessä

Laskettelu on yksi maailman suosituimmista talviurheilulajeista. Mutta mitä pukea päälle lähtiessäsi liukumaan lumen peittämille rinteille? Suksien jälkeen oikea laskettelutakki ja -housut ovat tärkeimmät valittavat osaset, mikäli haluat onnistuneen rinnepäivän.

Kun olet ulkona rinteillä, lasketteluvaatetuksellasi on monia tehtäviä. Sen täytyy pitää sinut lämpimänä. Pitää sinut kuivana. Sallia kosteuden haihtua. Tarjota hyvä istuvuus. Ja tärkeimpänä, sen tulisi olla mahdollisimman kevyt kantaa yllä.

Tyypillinen lasketteluvaatteiden setti koostuu seuraavista:

  • HIIHTOALUSASU
  • SUKKAPARI
  • POLYESTERI TAI FLEECE VÄLIKERRASTO
  • LASKETTELUTAKKI
  • LASKETTELUHOUSUT
  • HANSKAT
  • PÄÄHINE

On myös hyvä ajatus ottaa mukaan aurinko- tai laskettelulasit, kauluri sekä kypärä.

Miten siis pukeutua rinteeseen? Kysymys vaikuttaa hankalalta, mutta ei itse asiassa ole sitä. Nyrkkisääntönä: Pukeudu kerroksittain, ja pysyt lämpimänä koko päivän.

Lasketteluvaatteita etsiessä muista tämä - kerrospukeutuminen on avain onnistumiseen

Kerrospukeutuminen on se juttu, mikäli haluat säilyttää olosi mukavana, kuivana ja lämpimänä rinnelajia harrastaessasi. Alta löydät lyhyen kuvauksen eri vaatekerroksista joihin kiinnittää huomiota valmistautuessasi rinteillä vietettävään päivään.

Aluskerros: Koostuu hiihtoalusasusta, joka pitää sinut lämpimänä ja kuivana koko päivän. Hiihtoalusasun tulisi olla valmistettu kosteutta iholta siirtävästä materiaalista. Tämä pitää loitolla kylmyyden ja kosteuden tunteen - nuo laskettelijan pahimmat viholliset. Me suosittelemme, että valitset hiihtoalusasun, joka on valmistettu joko synteettisestä kankaasta, merinovillasta tai silkistä.

Välikerros: Tätä kerrosta tulisi käyttää lämpötilasi säätelyyn. Sää rinteillä vaihtelee, ja vaikka tiedote lupaisi aurinkoista, saatat silti joutua huonon sään ja kylmän lämpötilan kouriin. Toisaalta, voit myös pukeutua kylmän päivän varalle, ja päätyäkin nauttimaan auringosta ja lämpimästä säästä. Suosittelemme välikerraston materiaaliksi joko polyesteriä tai fleeceä.

Päällyskerros: Sen tulisi toimia "kuoren" lailla, joka pitää sinut lämpimänä ja kuivana, ja koostuu sekä laskettelutakista ja -housuista. Suosittelemme hankkimaan kuoritakin, joka toimii myös lämpimiä päiviä varten. Uloimman kerroksen tulisi aina olla sekä veden- että tuulenpitävä. Lisäksi, laadukkaat päällysvaatteet sallivat kosteuden haihtua kankaan läpi - pitäen sinut lämpimänä.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot