×
Valikko

Quad Rullaluistelu

Mitä on quad rullaluistelu?

Quad-rullaluistelu, joka tunnetaan myös nimellä roller skating, on virkistys- tai kilpaurheilulaji, jossa liikutaan radalla tai sileillä pinnoilla käyttäen erityisiä nelirenkaisia rullaluistimia. Quad-rullaluistelua voi harrastaa myös kaduilla, jalkakäytävillä ja pyöräteillä. Lajina quad rullaluistelu sisältää useita alalajeja, kuten pikaluistelu, taitoluistelu ja rytmiluistelu.

Tämän lajin harrastajat käyttävät quad-rullaluistimia, joille on tunnusomaista kaksi rengasta edessä ja kaksi rengasta takana. Ne on asennettu pareittain kuten skeittilaudan renkaat. Luistimia on eri muotoisia ja -kokoisia riippuen siitä, mitä alalajia haluat kokeilla. Quad-rullaluistimissa on yleensä eloisat ja kirkkaat värit sekä toe stopper -jarrupala, joka on asennettu kengän etuosaan.

Quad rullaluistelun hyödyt

Quad-rullaluistelu ei ole vain hauska aktiviteetti, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ihmiset, vaan myös hyvää aerobista harjoittelua. Aivan kuten lenkkeily, quad-rullaluistelu parantaa sydämen terveyttä, vahvistaa lihaksia ja polttaa kaloreita. Tämä laji harjoittaa jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon lihaksia, ja aiheuttaa vähemmän rasitusta nivelille juoksemiseen verrattuna.

Kuten mikä tahansa muu liikunta, quad-rullaluistelu on hyvä stressin lievittäjä. Se virkistää mieltä, parantaa mielialaa ja auttaa myös lapsia oppimaan tehokkaammin. Lisäksi quad-rullaluistelu parantaa tasapainoa, koordinaatiota ja keskittymiskykyä, sekä pitää sinut henkisesti terävänä ikääntyessäsi.

Haluatko tietää enemmän quad rullaluistimista? Tutustu Rullaluistimien Osto-oppaaseemme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot