VALIKKO
×

Rullaluistimet & quad rullaluistimet

Rullaluistimet ja quad rullaluistimet kaikille

Meiltä löydät rullaluistimet niin lapsille, miehille kuin naisille sekä kaikentasoisille harrastajille. Rullaluistimia sekä quad rullaluistimia on saatavilla eri versioissa, jotka on suunniteltu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kaikkein eniten käyttetty malli on inline rullaluistimet, jossa renkaat ovat jonossa. On kuitenkin myös monia rullaluistelijoita, jotka suosivat quad rullaluistimia, joissa renkaat ovat pareittain, kuten vaikkapa skeittilaudoissa.

Inline rullaluistimet

Saatavilla on erilaisia rullaluistimia, jotka on erityisesti suunniteltu kuntoluisteluun, pikaluisteluun, rullakiekkoon, bleidaukseen sekä freeskate-luisteluun. Rullaluistimet rullaavat vaivattomammin ja ne tarjoavat paremman pitkittäisen tasapainon verrattuna quad rullaluistimiin. Ne tekevät myös tasapainossa pysymisestä helpompaa, jolloin et kaadu eteen- tai taaksepäin. Inline rullaluistimet ovat kaikkein suosituin rullaluistin tyyppi, ja tästä johtuen löydätkin isoimman valikoiman varaosia sekä erilaisia rullaluistimia.

Quad rullaluistimet

Monien mielestä quad rullaluistimet ovat ne aidot ja alkuperäiset rullaluistimet ja ne ovatkin edelleen suosittuja. Rullaustekniikka on hieman erilainen ja joidenkin mielestä quad rullaluistimet ovat helpommat hallita. Quad rullaluistimista puhutaan myös perinteisinä rullaluistimina, tai jopa retro rullaluistimina, sillä ne olivat ensimmäisenä markkinoilla. Osa aikuisista suosii retro rullaluistimia, sillä he rullaluistelivat niillä lapsena. Onkin kyse maku- ja nostalgia-asiasta. Roller Derby-lajissa quad rullaluistimet ovat standardi ja ne ovat erinomaiset myös tanssimiseen ja disco-rullaluisteluun.

Jos olet epävarma siitä, millaiset rullaluistimet sinun tulisi valita, voit lukea lisää erilaisista rullaluistimista rullaluistinoppaastamme.