VALIKKO
×

Freestyle / Freeride Longboardit

  Filter
Tuotemerkit
Trukkityyppi
Dekin pituus
Dekin materiaali
Lisämateriaalit
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Freestyle ja freeride longboardit

Tältä sivulta löydät näpsäkän valikoiman freestyle ja freeride longboardeja, jotka tarjoavat paljon mahtavia temppuja sekä slaideja. Yhteistä molemmille laudoille on niiden muoto. Se on symmetrinen, ja yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, että laudan molemmat päät ovat samanmuotoisia.

Freestyle longboard - lisää temppuja kruisailuun

Freestyle longboardauksen tarkoituksena on tehdä temppuja. Eli jos etsit longboardia muuhunkin kuin kruisailuun ja välimatkojen taittoon, saattaisi olla hyvä ajatus valita freestyle longboard, jotta voisit lisätä ajoosi temppuja - kuten manuals, hand spins ja diverse hop.

Freestyle yhdistetään usein myös dancing-tyyliin, jossa mahdollinen yhdistelmä voisi olla cross-stepp nose manualiin ja sarjan viimeistely shove-it:llä.

Freestyle dekit ja renkaat

Lauta on usein suunniteltu siten, että sen molemmissa päissä on kick, mahdollistaen näin temppujen tekemisen. Freestyle dekki on lisäksi joustavampi kuin freeride dekki. Tämä pieni lisäjoustavuus lisää dekin bouncea, joka antaa sinulle dynaamisemman tuntuman jäykkään dekkiin verrattuna.

80 - 83A: Renkaiden kovuus vaihtelee pehmeästä mediumiin. Valitse kovemmat 86A renkaat, jos haluat käyttää freestyle longboardiasi slaideihin.

Freeride longboard - slaideihin ja temppuihin

Freeride-ajossa tarkoituksena on tehdä slaideja ja temppuja joko alamäessä (engl. dowhill) tai tasaisella alustalla. Freeride voi muistuttaa hyvin paljon downhill-ajoa, mutta se on enemmän suuntautunut temppuihin.

FreeRide dekit ja renkaat

Suurin ero freeride ja freestyle lautojen välillä on dekki. Freeride-dekit ovat jäykempiä ja reagoivat nopeammin, sillä niissä ei ole samaa bouncea, kuin freestyle-dekeissä. Tämä tekee niistä paremmin soveltuvampia slaideihin.

Slaidien ja temppujen tekeminen kummallakin longboard-tyypillä on mahdollista. Downhill-ajoon kannattaa kuitenkin valita freeride longboard, sillä joustava freestyle-dekki lisää huojunnan riskiä kovissa nopeuksissa.

83-86A: Downhill freeride-ajossa käytetään tyypillisesti 86A kovuisia renkaita - mitä kovemmat renkaat, sitä helpompi slaidien aloittaminen on. Slaidien hallitseminen on myös erittäin tärkeää downhillissä, jotta voisit hallita nopeutta. Tasaisella alustalla, jossa alamäki ei tarjoa nopeutta, sinun kannattaa valita pehmeämmät renkaat, sillä se helpottaa pumppausta ja näin vauhdin kasvattamista.

Näet kaikki valikoimassamme olevat freestyle ja freeride longboardit tällä sivullta.

Lue myös Ostaessasi longboardia-oppaamme.

Ja jos valinnanvaikeus yllättää tai sinulla on jotain kysyttävää, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.