×
Valikko

Leijalaudat

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Ajotyyli

Hyvä tietää

On aivan olennaisen tärkeää löytää oikeanlainen leijalauta, jotta saavutetaan onnistunut kokemus aalloilla. Leijalautoja, eli kite lautoja, on saatavilla eri muotoisina ja kokoisina, ja tällä sivulla esittelemme sinulle kaksi suosittua leijalautamallia, joilla molemmilla on oma käyttötarkoituksensa.

Bi-Directional (twintip) leijalauta

Tämä muotoilu on saanut voimakkaita vaikutteita lumilautojen muotoilusta. Twin-tip muodon ansiosta bi-directional leijalauta on mainio väline freestyleen, hyppyjen tekemiseen ja yleisesti hauskanpitoon aaltojen keskellä.

Lauta on hyvin ohut, ja tästä johtuen se ei yksin kelluta kovin hyvin. Lautailijan jalat kiinnittyvät lautaan kahden tarraremmin avulla, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joutuisit jossakin vaiheessa eroon laudastasi. Bi-directional on suosituin lautojen muotoiluista leijalautailussa.

Directional leijalauta

Directional muotoilu leijalaudoissa on saanut vaikutteet surf-maailmasta. Directional leijalauta muistuttaakin suuresti klassista surf-lautaa, ja toisin kuin bi-directional leijalaudassa, lautailijan jalat eivät ole kiinnitettyinä lautaan. Tämä malli on hieman haastavampi hallittava, mutta kun kerran olet saanut kiinni jutun jujusta, directional leijalauta on mahtava väline laineilla surffaukseen.

Jos olet ostamassa ensimmäistä kite lautaasi, suosittelemme ehdottomasti ensin osallistumaan viikonlopun mittaiselle kurssille, jotta saat ammattitaitoista ohjausta oikean tekniikan löytämiseen. Kurssista maksamasi summa ei mene hukkaan. Saat varmemmin onnistuneen kokemuksen leijalautailusta, ja lajiin oppiminen pääsee hyvään vauhtiin.

Toinen vinkki matkallesi leijalautailijaksi on, että opettelet ottamaan leijan käyttäytymistä haltuun ensin rannalla. Säästät suunnattoman määrän aikaa ja vaivaa jos opettelet hallitsemaan leijaa ensin kuivalta maalta käsin ennen kuin suuntaat aalloille.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot