×
Valikko

BMX

Hyvä tietää

Tarvitsetko kyydin - tässä on BMX

BMX on pyöräilyn suuntaus, joka sai alun perin inspiraationsa motocrossista, ja on sen jälkeen kokenut useita kehitysvaiheita. Kuitenkin, ominaispiirteet ovat pysyneet samoina, kuten tukeva alumiini- tai teräsrunko sekä leveät renkaat.

Erilaiset BMX pyörät BMX kaupastamme

Bmx pyörän koko ja materiaalit riippuvat siitä, mihin käyttötarkoitukseen pyörä on tarkoitettu. BMX-urheilun voi jakaa kahteen pääsuuntaukseen, joissa tarvitset hieman eri tyyppisen bmx pyörän: BMX racing ja Freestyle BMX. Sen lisäksi, myös mini bmx pyörät ovat tulleet markkinoille. Mini bmx on tarkoitettu temppuiluun parkissa tai kadulla, mutta ei kilpa-ajoon. Siinä missä perinteinen bmx pyörä on ollut olemassa useita vuosia, mini bmx on suhteellisen uusi bmx pyörä tyyppi, joka sopii niin lapsille kuin aikuisille, ja jotkut ihmiset pitävät niitä keräilyesineinä.

BMX racing pyörä tai BMX freestyle

BMX kilpa-ajo on pyöräurheilulaji, jota harrastetaan kilparadoilla, ja joka on saanut inspiraationsa motocrossista. Laji on yksilöllistä kilpaurheilua. Kuitenkin, BMX on suunnattu kaikenikäisille ihmisille, tehden siitä suositun perheiden keskuudessa.

Racing BMX pyörissä on tyypillisesti alumiinirunko sekä 20 " renkaat.

Freestyle bmx pyörät on suunniteltu erilaisiin käyttötapoihin, kuten Street-ajoon, Trailiin ja Flatlandiin. Näiden pyörien runkojen ja teräksen laatu voi vaihdella. Monien BMX pyörien rungoissa käytetään hi-ten terästä ja chromolyä. Vaikka chromoly ei ole yhtä kevyttä kuin alumiini, se on erittäin kestävää ja vahvaa, ja yleisesti ottaen, erinomainen materiaali BMX pyörien runkoihin. Rengaskoko vaihtelee välillä 16" - 20" ja 18" renkaita käytetään pääasiallisesti lasten BMX pyörissä, kun taas 20 " renkaat ovat kaikkein suosituimmat ja yleisimmät ajajien keskuudessa.

BMX ja sen kehitys

BMX:n historia alkoi Kaliforniassa 1970-luvun alussa. Vuonna 1971 moottoripyöräurheilua käsittelevä dokumenttielokuva “On any Sunday” julkaistiin. Elokuva oli hitti, ja monet ajattelevat sen olevan BMX-liikkeen alku. Dokumenttielokuvan, sekä motocross-urheilun innoittaman lapset alkoivat ajaa pyörillään dirt-radoilla ja 1970-luvun puolivälissä tämä johti ensimmäisen oikean BMX pyörän valmistukseen - vahva, kestävä pyörä, joka oli suunniteltu off road-käyttöön. Samoihin aikoihin ilmaantui Freestyle BMX, suuntaus jossa temput ja tekniikat ovat paljon tärkeämpiä, kuin nopeus. Tällöin perustettiin myös American Bicycle Association, ja vuonna 1982 pidettiin ensimmäinen BMX maailmanmestaruuskilpailu.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot