VALIKKO
×

BMX pyörät

BMX on pyöräurheilua, joka on ollut olemassa jo monia vuosia. Vuosien varrella BMX pyörät ovat kehittyneet huomattavasti, mutta silti samanaikaisesti ne ovat pitäneet klassisen muotonsa ja mallinsa.

BMX pyörät ja Mini BMX pyörät

BMX:än materiaalit ja koko riippuu siitä, mihin tarkoitukseen pyörää käytetään. BXM:ät yleensä jaetaan kahteen pääasialliseen kategoriaan kilpa-ajoon ja Freestyleen. Näiden lisäksi uusi malli Mini BMX:ät ovat juuri kasvaneet suosiossa, Mini BMX on tarkoitettu temppuiluun streetillä tai parkissa, mutta ei kilpa-ajoon. Mini BMX on tarkoitettu kaikkien ja kaiken kokoisten käytettäväksi ja jotkut pitävät niitä jo keräilyesineinä.

BMX pyörä kilpa-ajoon tai freestyleen

BMX kilpa-ajo on maastoon sijoittuva urheilu joka on saanut inspiraationsa motocrossista. BMX tähtää olemaan sopiva kaiken ikäisille, tehden siitä erittäin suositun lajin.

Kilpa-ajo BMX pyörissä on normaalisti alumiini freimi ja 20" renkaat.

Freestyle BMX pyörät ovat suunniteltu moniin eri käyttötapoihin, kuten streettiin, dirttiin ja flättiin. Pyörän rungon materiaali ja laatu vaihtelee mallien välillä. Monissa BMX pyörissä käytetään chromoly ja hi-ten teräs freimiä. Vaikka chromoly ei ole yhtä kevyttä kuin alumiini, se on erittäin vahvaa, kestävää ja sopii mainiosti BMX pyöriin. Freestyle BMX pyörien renkaiden koko viahtelee 16" ja 20" välillä. 16" ja 18" renkaita käytetään pääasiallisesti lasten BMX pyörissä, kun taas 20" on suosituin rengaskoko käyttäjien keskuudessa.

BMX:än historia

BMX:än historia alkoi Californiassa, Yhdysvalloissa 1970-luvun alkupuolella. Vuonna 1972 dokumenttielokuva "On any Sunday" moottoripyöristä julkaistiin. Elokuva oli erittäin suosittu ja monet harkitsevat sen olevan BMX pyörien alku. Nähtyään kyseisen elokuvan nuoret ja lapset alkoivat pyöräillä maastossa ja 1970-luvun keskivälissä suosion takia BMX pyöriä aloitettiin valmistaa. Vahvoja ja kestäviä pyöriä maastokäyttöön. Samoihin aikoihin Freestyle BMX sai suosionsa, jossa tempput ja tekniikka ovat vauhtia tärkeämpiä. Siitä lähtien American Bicycle Association perustettiin, ja vuonna 1982 ensimmäiset BMX maailmanmestaruudet pidettiin.