Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Freestyle Rullaluistelu

Mitä on freestyle rullaluistelu ja kenelle se on tarkoitettu?

Freestyle, yleisesti tunnettu myös freeskating-rullaluisteluna tai kaupunkiluisteluna, on luistelutyyli, joka sijoittuu kuntorullaluistelun ja bleidauksen väliin. Tätä tyyliä näkee usein kaupungeissa ja kaupunkiympäristöissä. Luistimissa on kovat kenkäosat, jotka kestävät iskuja, ja korkeat varret, jotka parantavat nilkan tukea ja ohjailtavuutta. Freestyle-rullaluistimia suosivat usein sekä edistyneet rullaluistelijat että aloittelijat, jotka kokeilevat lajia ensimmäistä kertaa.

Freestyle tyylit: kaupunkiluistelu ja pujottelu

Tämän tyyppiset luistimet ovat yksiä monipuolisimpia saatavilla olevia rullaluistimia. Ne tarjoavat saman liikkuvuuden ja nopeuden kuin kuntorullaluistimet, ja niitä voidaan käyttää myös kaupunkiluisteluun tai pujotteluun.

Kaupunkiluistelu

Tässä luistelutyylissä freestyle-luistelijat voivat käyttää rullaluistimia joko paikasta toiseen siirtymiseen tai suorittaa bleidaus-tyylisiä temppuja. Kaupunkiluistelussa rullaluistelijat käyttävät usein mieluusti 90 - 110 mm: n renkaita, koska ne parantavat rullaluistimien hallintaa kaupunkien karkeilla pinnoilla.

Pujottelu eli slalom

Tasaisilla pinnoilla suoritettu pujottelu on erittäin tekninen tyyli, jossa rullaluistelijat suorittavat tiukkoja käännöksiä ja temppuja kartioradan läpi luistellessaan. Edistyneet pujottelijat tekevät myös tanssityylisiä liikkeitä ohittaessaan kartioita luisteluharjoituksissa ja -kilpailuissa. Tätä tyyliä ajatellen rullaluistelijat asentavat rullaluistimiinsa 76 mm, 80 mm tai 84 mm renkaat, jotka tarjoavat parhaan ohjailtavuuden temppujen suorittamiseen.

Sopiiko freestyle rullaluistelu sinulle?

Päätös, haluatko omaksua freestyle-rullaluistelun ja aloittaa sen oppimisen kaupunkiympäristössä, riippuu suuresti asuinpaikastasi. Vaikka tässä lajissa käytetyt rullaluistimet ovat erittäin monipuolisia, tämä luistelutyyli on optimaalinen kaupungeissa asuville, joista löytyy suuret tasaiset tiet. Esikaupunkialueet tai suuret pysäköintialueet ovat myös mahtavia ympäristöjä freestyle-rullaluisteluun.

Jos pidät itseäsi kuntoilijana, joka suosii pitkiä luistelusessioita maaseuduilla, freestyle-rullaluistelu voi silti tarjota upean kokemuksen. Varsinkin jos etsit kestävää rullaluistinparia, joka tarjoaa hyvää voimansiirtoa ja kiihtyvyyttä.


Haluatko tietää enemmän rullaluistimista? Tutustu luistimien osto-oppaaseemme: Millaiset rullaluistimet minun pitäisi valita? .

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot