VALIKKO
Rullaluistimet
Hyvä tietää

Rullaluistimet

Inline luistimissa renkaat ovat peräkkäin, kun taas klassisissa luistimissa on kaksi pyörää vierekkäin edessä ja takana. Useiden vuosien ajan inline luistimet ovat olleet klassisia suositumpia, koska inlinet sopivat moniin eri tarkoituksiin ja niitä on monia eri malleja. Inlinet ovat samantyyliset kuin hokkarit, niissä luistelutyyli on samanlainen ja kummallakin voi pelailla esimerkiksi kiekkoa.

Koska markkinoilla on niin monelaista luistinta, voi olla vaikea löytää oikeanlaiset itselleen. Jos rullaluistimia käytetään tiettyyn tarkoitukseen, on sinun hyvä vilkaista myös nämä kategoriat: Bleidaus, Pikaluistelu, Rullakiekko, Nordic tai Freeskate.

Tässä kategoriassa on fittness- luistimia, jotka ovat tarkoitettu pidemmille ja lyhyemmille matkoille ja kuntoiluun. Niitä voit käyttää myös kulkuvälineenä. Suurimmassa osassa on isot ja keskikovat pyörät, joilla saadaan kova nopeus ja hyvä pito. Varsi on korkea, joka on tärkeä varsinkin aloittelijalle joka tarvitsee vakautta enemmän.

Tarina rullaluistinten takaa

Vuonna 1980 Roces ja Rollerblade kehittivät rullaluistimen jonka me tunnemme nykypäivänä. Todellisuudessa idea rullaluistimista lähti jo vuonna 1849, kun ranskalainen teki rekvisiittaa oopperaan ja ne muistuttivat rullaluistimia. Ne eivät kuitenkaan menestyneet, koska niissä ei ollut jarrua eikä niillä voinut kääntyä. Kun luistimet alkoivat yleistyä -80 luvun lopussa, ei suosiosta ole tullut loppua.

Roces tekivät ensimmäisen massatuotannon, mutta Rolleblades teki luistimista suositun. Siksi monissa maissa rullaluistimia kutsutaan Rollebladeiksi.

Muistathan myös, että jos tilaamasi koko ei ollutkaan juuri sopiva, vaihdamme luistimesi uuteen kokoon nopeasti ja ilmaiseksi. Vinkkejä luistimien koon valintaan löydät koko-oppaistamme, joiden linkit löytyvät tuotetiedoista.