×
Valikko

Rullaluistimet

Hyvä tietää

Rullaluistimet vapaa-ajalle - kuntoiluun & kaupungille

Tämän kategorian rullaluistimet on tarkoitettu vapaa-ajan käyttöön, niin aikuisille kuin nuorille - soveltuen sekä kuntoiluun että kaupungissa luisteluun. Ne tunnetaan korkeasta käyttömukavuudestaan sekä hyvästä tuesta. Kuntorullaluistimet soveltuvat hyvin lyhyille ja keskipitkille matkoille. Ne ovat myös erinomainen vaihtoehto juoksemiselle, sillä parannat aineenvaihduntaa sekä lihaskuntoa liikkuessasi pehmein liikkein, jotka eivät rasita niveliä yhtä paljon.

Inline rulla luistimien ominaisuudet

Rullaluistimessa renkaat ovat kenkäosan alla "jonossa", eroten näin perinteisistä quad rullaluistimista. Useimmat fitness rullaluistimet on varustettu melko isoilla, medium-kovuisilla renkailla jotka mahdollistavat nopeuden saavuttamisen, säilyttäen silti hyvän pidon. Kuntoluisteluun suosittelemme renkaita, joiden halkaisija on välillä 90 - 100 mm tai jopa 110 mm. Kaupunkiympäristössä luisteluun suosittelemme pienempiä, halkaisijaltaan välillä 80-84 mm olevia renkaita. Tämä helpottaa esimerkiksi kääntymistä sekä pysähtymistä kaupunkiympäristössä. Rullaluistimien varsiosa on korkea, pitäen nilkan hyvin suojattuna - tämä on tärkeää aloittelijoille, jotka tarvitsevat ylimääräistä vakautta.

Useiden vuosien ajan rullaluistimet ovat olleet suosituin rullaluistin-tyyppi, ja johtuen kovasta kysynnästä, markkinoille on tullut paljon rullaluisteluvarusteita.

Rullaluistelu muistuttaa suuresti jäällä luistelua sekä tyyliltään että tekniikaltaan, ja tämän takia osa suosii inline rullaluistimia klassisten quad rullaluistimien sijaan. Esimerkin vuoksi: voit pelata lätkää niin jäällä kuin inline rullaluistimilla.

Rulla luistimet eri lajeihin

Saatavilla on paljon erilaisia rullaluistimia - jokainen niistä on tehty tiettyyn rullaurheiluun. Jos et ole etsimässä rullaluistimia kuntoiluun, vaan johonkin tiettyyn lajiin, kannattaa tällöin kurkata myös muut kategoriamme: Bleidit, Pikaluistelu, Rullakiekko, Sauvarullaluistimet sekä Freeskate.

Tarina rulla luistimien takana

Vuonna 1980 Roces ja Rollerblade kehittivät rullaluistimet, jotka me tunnemme nykypäivänä. Mutta itse asiassa ensimmäiset dokumentoidut rullaluistimet voidaan ajoittaa 1700-luvulle Lontooseen, kun Joseph Merlin käytti niitä mainostempussa museon avajaisissa. Rullaluistimissa renkaat oli asetettu jonoon, kuten nykypäivän rullaluistimissa, mutta niissä ei ollut ollenkaan jarrua ja niillä ei voinut kääntyä, mikä johti peiliseinään törmäämiseen.

Ensimmäiset rullaluistimet patentoitiin kuitenkin vasta vuonna 1819. Mutta kuten Merlinin rullaluistimet, näissäkään rullaluistimissa ei ollut jarruja ja ne eivät voineet jäljitellä jäällä käytettävien luistimien liikkeitä, joka oli kaiken tarkoitus. Useita yrityksiä tehtiin vakaiden ja hyvien rullaluistimien valmistamiseksi, mutta kun quad rullaluistimet tulivat markkinoille vuonna 1860, inline rullaluistimet siirtyivät taka-alalle. Ne pysyivät siellä 1980-luvulle asti, jolloin meidän tuntemamme rullaluistimet kehitettiin ja alkoivat kasvattaa suurta suosiota.

Roces oli ensimmäinen rullaluistimien massatuotantovalmistaja, mutta markkinointiin näkemänsä vaivan ansiosta Rollerblade oli se, joka piti huolen suuren suosion saavuttamisesta sekä asemansa vakauttamisesta. Tämä on myös syy sille, miksi sana "rollerblade" on synonyymi inline rullaluistimille useissa eri maissa.

Saadaksesi vinkkejä oikean mallin valitsemiseksi, tutustu artikkeliin "Rullaluistimien osto-opas"

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot