Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Bleidaus

Mitä on bleidaus?

Bleidaus eli temppurullaluistelu on rullaluistelun erikoismuoto, jossa suoritetaan erilaisia temppuja skeittipuistoissa ja kaupunkiympäristöissä. Luistelijoiden päätarkoituksena on tehdä äärimmäisiä temppuja, kuten grindauksia, hyppyjä ja slaideja, kun taas useimmat muut luistelutyypit keskittyvät nopeuteen, etäisyyksien taittamiseen tai urbaaniin työmatkailuun.

Bleidit on rakennettu vahvoiksi ja lujatekoisiksi kestämään lajinomaisia iskuja ja kovia laskeutumisia. Siksi bleidausta tulisikin harjoittaa nimenomaan näillä erikoisluistimilla parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja suojan takaamiseksi.

Voitko käyttää bleidejä kaduilla?

Kyllä voit! Mutta voit käyttää niitä myös muissa bleidauksen tyyleissä. Näiden kolmen eri pääluistelutyylin erityispiirteet on kuvattu alla.

Katuluistelu

Katuluistelu tapahtuu kaupunkiympäristössä tai paikoissa, joita ei ole erityisesti suunniteltu temppuiluun. Kun temppuilet kaduilla, käytät jokapäiväisiä kohteita, kuten kaiteita ja portaita esteinä. Luovuus ja uusien, jännittävien paikkojen löytäminen temppujen tekoon on tärkeä osa katuluistelua.

Parkki & Vert luistelu

Parkkiluistelu tapahtuu skeittipuistoissa. Erityisesi temppuiluun suunnitellut esteet mahdollistavat teknisten taitojen parantamisen, harjoittamisen sekä temppukombojen yhdistämisen. Vert-luistelussa harjoittelu tapahtuu puolestaan erikoistuneilla vert-rampeilla. Vert-luistelussa on yleensä enemmän ilma-aikaa kuin muissa bleidausmuodoissa, ja suoritettuihin temppuihin kuuluu erilaiset pyörähdykset, kierteet ja käännökset ilmassa.

Powerblading

Powerblading on bleidauksen erityinen alatyyppi, jossa keskitytään nopeuteen. Powerblading muistuttaa parkouria sillä siinä hypitään portailta ja muilta esteiltä, ja siinä käytetään bleidejä, joissa on litteät kiskot ja suuremmat renkaat.

Jos etsit monipuolisempaa luistelutyyliä, jossa yhdistyvät temppujen tekeminen ja kuntoluistelu, silloin freestyle-rullaluistelu saattaa olla sinua varten. Tutustu Freestyle Rullaluistimien Kategoriaamme, josta löydät myös lisätietoja tästä luistelutyylistä.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot