×
Valikko

Maastohiihtovaatteet

Millaiset maastohiihtovaatteet kannattaa valita?

Maastohiihto on monin tavoin verrattavissa juoksemiseen. Maastohiihtovaatteiden tulee olla kevyitä, sekä antaa ihanteellinen liikerata jaloille. Mutta iso kysymys on, millaisia vaatteita käyttää hiihtäessä, kun sinun tulisi pysyä lämpimänä sekä kuivana pakkaskelillä?

Tavallinen laskettelutakki ja eristetyt housut saavat kehosi ylikuumenemaan nopeammin kuin sanot maastohiihto, mutta kevyt takki sekä juoksuhousut saavat sinut "paleltumaan kuoliaaksi". Vastaus tähän on kerrospukeutuminen.

Kerrokset ovat oikea tapa edetä kun ostat hiihtovaatteita

Käyttämällä useita vaatekerroksia saat mahdollisuuden riisua tai lisätä kerroksia riippuen siitä, kuinka lämmin sinulla on. Esimerkiksi aluskerroksen päälle on fleece-välikerros, jonka päällä on liivi, ja uloimpana kerroksena on takki. Useat ohuet vaatekerrokset tarjoavat sinulle enemmän ilmataskuja vaatteiden välillä, mikä auttaa säilyttämään lämpöä.

Kun valitset hiihtovaatteita, suosittelemme valitsemaan synteettisistä kuiduista valmistettuja vaatteita, sillä ne siirtävät hien pois iholtasi, jotta pysyt kuivana koko päivän. Muista lisätä ulompi kerros, kun pysähdyt pidemmälle tauolle, jotta et kylmety.

Aluskerros: Ihoasi vasten oleva vaatekerros, jonka tehtävänä on pitää sinut lämpimänä sekä kuivana. Aluskerros koostuu hiihtoaluskerrastosta ja niiden tulisi olla valmistettuja sellaisista materiaaleista, jotka kuljettavat hikeä pois iholta. Suosittelemme valitsemaan synteettisestä kankaasta, merinovillasta tai silkistä valmistettuja alusvaatteita.

Välikerros: Tämä vaatekerros ei pelkästään pidä sinua lämpimänä, vaan säätelee myös lämpötilaasi. Pidä mielessäsi, että sääolosuhteet voivat vaihdella paljon, ja saatat kokea sekä kovan pakkasen että aurinkoisen ja kivan kelin. Suosittelemme käyttämään välikerroksessa joko polyesteriä tai fleeceä.

Ulompi kerros: Koostuu hiihtotakista/soft shell-takista ja housuista. Monet hiihtäjät käyttävät sen alla myös liiviä. Niiden pääasiallinen tarkoitus on toimia kuorena, sekä pitää sinut kuivana sekä lämpimänä. Hyvä ulompi kerros on sekä vettä että tuulta pitävä, mutta sallii samalla kosteuden haihtumisen kankaan läpi, jolloin pysyt lämpimänä.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot