×
Valikko

Pikarullaluistelu

Mitä on pikarullaluistelu?

Pikarullaluistelu on rullaluistelun muoto, jossa tavoitteena on saavuttaa suurin mahdollinen nopeus. Lajissa järjestetään erilaisia kilpailuja, missä luistelijat kilpailevat joko yksittäin tai joukkueissa tavoitteenaan saada nopein aika. Pikarullaluistelukilpailut voidaan järjestää joko sisällä tai ulkona.

Tämän rullaluistelutyylin hallitseminen vaatii harjoittelua, joten on suositeltavaa kokeilla perinteisempiä rullaluistelun muotoja ensiksi. Pikarullaluistelijat käyttävät kolmella tai neljällä renkaalla varustettuja pikarullaluistimia. Vaikka pikarullaluistelua kutsutaan joskus myös pikaluisteluksi, sitä ei tule sekoittaa jäällä tapahtuvaan pikaluisteluun.

Kuinka nopeasti voit liikkua pikarullaluistimilla?

Ammattimaiset pikarullaluistelijat voivat rutiininomaisesti saavuttaa noin 64 km/h (40 mph) nopeuksia, mutta alamäkeen luistellessa on mahdollista saavuttaa jopa yli 112 km/h (70 mph) nopeuksia.

Jotta pystyt saavuttamaan suurimmat mahdolliset nopeudet, tulee sinun hallita oikea pikarullaluistelutekniikka, joka eroaa hieman muista rullaluistelutyyleistä. Koska pikarullaluistimissa on suuret renkaat, tarvitset enemmän voimaa potkuihisi. Maksimoidaksesi voimansiirron, tulisi sinun kiertää ja keinuttaa lantiotasi rullaluistellessasi. Lisäksi potkujen on oltava syvempiä ja pidempiä riittävän tehon aikaansaamiseksi. Pikarullaluistimilla kääntyminen on usein hankalampaa tavallisiin rullaluistimiin verrattuna. Kaiken kaikkiaan, pikarullaluistelu tarjoaa erinomaisen kokovartalotreenin.

Kuinka aloittaa pikaluistelu

Sinun tulisi tuntea olosi itsevarmaksi ja mukavaksi liikkuessasi rullaluistimilla ennen pikarullaluistelun aloittamista. Vaikka pystyt saavuttamaan kohtuullisia nopeuksia tavallisilla rullaluistimilla ja freestyle-rullaluistimilla, tarvitset Pikarullaluistimet nopeimpien aikojen saavuttamiseen. Sisätiloissa suoritettava pikarullaluistelu tapahtuu usein muovipinnoitetulla puulattialla, kun puolestaan ulkona voit käyttää pikarullaluistimia tavallisilla jalkakäytävillä ja teillä.

Vaikka pikarullaluistelu onnistuu hyvin myös yksin, voi paikalliseen klubiin liittyminen olla eduksi - tämä voi nimittäin auttaa sinua kehittämään tekniikkaasi ja löytämään parhaat harjoittelupaikat.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot