×
Valikko

Rullakiekko

Hyvä tietää

Mitä on rullakiekko ja miten sitä pelataan?

Rullakiekko, tunnetaan myös nimellä inline hockey tai katukiekko, on nopeatempoinen urheilulaji, joka on peräisin kovalla, tasaisella pinnalla pelattavasta jääkiekosta. Tässä lajissa pelaajat liikkuvat rullaluistimilla ja käyttävät jääkiekkomailaa laukoakseen kiekkoa tai kovaa muovipalloa vastustajansa maaliin. Jokaisessa joukkueessa on viisi pelaajaa, mukaan lukien maalivahti.

Rullakiekkovälineet ja olennaiset varusteet

Koska rullakiekko on nopeatempoinen urheilulaji, pelaajien välillä voi esiintyä fyysistä kontaktia, joka voi johtaa vammoihin. Tästä syystä rullakiekkoilijan tulisi käyttää suojavarusteita, jotka ovat pakollisia kaikissa virallisissa kilpailuissa. Tarvittavien suojavarusteiden lista sisältää ainakin kypärän, kyynärsuojat, suojakäsineet, olkapääsuojat, alasuojat sekä säärisuojat.

Rullakiekkoluistimet (rullaluistimet) ovat jäykkiä, kevyitä ja hyvin samankaltaisia kuin jääkiekkoluistimet. Niihin on asennettu pienet renkaat, jotka tarjoavat pelaajille nopean kiihdytyksen ja mahdollisuuden suorittaa tiukkoja käännöksiä.

Pelaajat käyttävät myös puusta tai komposiittimateriaaleista valmistettua mailaa. Mailan mitat vaihtelevat pelaajittain koosta riippuen. Maila ei saa olla leveämpi kuin 5 cm tai painaa yli 500 g.

Missä pelata rullakiekkoa?

Laji on keksitty Lontoossa, Englannissa, ja ammattitason rullakiekkoa pelataan suorakulmaisella kentällä, jonka pinta on yleensä puuta tai sementtiä. Pelipintaa ympäröi laita, joka on suunniteltu erottamaan katsojat ja pitämään kiekko tai pallo pelissä.

Mitä tahansa kuivaa pintaa voidaan kuitenkin käyttää rullakiekon pelaamiseen. Voit aina kerätä ystäviä, harjoitella luistelutaitojasi ja kokeilla tätä mahtavaa urheilulajia ennen joukkueeseen liittymistä. Rullakiekko on erittäin hauska aktiviteetti, joka vaatii vain kaksi ihmistä ja yhden maalin syöttö- ja laukaisutekniikoiden hallitsemiseksi.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot