×
Valikko

Maastorullaluistelu

Maastorullaluistelu yhdistää urheilun ja luonnon

Maastorullaluistelu on rullaluistelua off-road -olosuhteissa, kuten maastoradoilla sekä vuoristo- ja metsäpoluilla. Rosoisten ja epätasaisten pintojen vuoksi rullaluistelu maastossa ei ole mahdollista tavallisilla rullaluistimilla. Tämä johtuu siitä, että tavalliset rullaluistimet on varustettu pienemmillä pyörillä ja laakereilla, joita ei ole suunniteltu maastoradoille.

Jos todella haluat valloittaa metsäreitit ja tutkia erämaita maastosta ja säästä riippumatta, tarvitset tukevat maastorullauistimet eli skiket, joissa on suuret, ilmalla täytetyt renkaat. Maastorullaluistelu sopii parhaiten kokeneemmille luistelijoille, jotka ovat jo saavuttaneet hyvän tasapainon, tuntevat epätasaiset pinnat ja nauttivat luonnosta.

Maastorullaluistelun eri tyylejä

Maastorullaluistelu voidaan jakaa kahteen yleiseen luistelutyyliin - alamäkiluisteluun ja sauvarullaluisteluun (cross-country). Sauvarullaluistelu on yhdistelmä sauvakävelyä, rullaluistelua ja rullahiihtoa. Kuten nimestä voi päätellä, tarvitset sauvat, jotka auttavat sinua rullaamaan metsäteiden epätasaisilla alustoilla. Lisäksi sauvarullaluistelussa käytetään kaksirenkaisia maastorullaluistimia, jotka muistuttavat rullasuksia.

Alamäkiluistelu suoritetaan yleensä mäkisemmillä alueilla, kuten ruoho- ja hiekkamäissä, kaikenlaisissa sääolosuhteissa - jopa pienessä määrässä lunta. Loukkaantumisten välttämiseksi ei kuitenkaan ole suositeltavaa luistella alas liian jyrkkiä mäkiä. Alamäkeen suuntautuva luistelu suoritetaan yleensä ilman sauvoja ja kolmipyöräisillä rullaluistimilla.

Jos olet kiinnostunut virkistysluistelusta tai kuntoluistelusta tasaisemmilla teillä, tutustu valikoimamme Rullaluistimiin ja Freestyle Rullaluistimiin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot