×
Valikko

Kitesurfing - Leijat

  Filter
Tuotemerkit
Koko
Ajotyyli

Hyvä tietää

On lämmin ja istut rannalla, kun näet yllättäen leijalautailijan pyyhältävän aalloilla. Kelluen lähes taianomaisesti vedenpinnan päällä - liikkuen eteenpäin luonnonvoimien vetämänä. Yhtäkkiä leija nostaa lautailijan useiden metrien korkeuteen - ja BAM! Sinua on samassa hetkessä puraissut leijalautailu-kärpänen.

Oleellinen osa leijalautailun varusteita on tietysti leija. Leija on vastuussa tarvittavasta vedosta, ja tämän takia on tärkeää valita leija, joka sopii tarpeisiisi ja on samalla hyvin hallittavissa. Jos olet kokenut leijalautailija, tiedät jo varmaankin millaista leijaa olet hakemassa. Oikeanlainen leija riippuu lautailutyylistäsi - freeride, freestyle, waveriding jne.

Minkälainen leija sinun pitäisi valita?

Tärkeimmät leijassa huomioitavat ominaisuudet ovat sen vakaus, kääntönopeus, hyvät vastatuuleen ajon ominaisuudet sekä se, että leija soveltuu käytettäväksi mahdollisimman laajalla tuuliskaalalla.

Virhe, joka monilla aloittelevilla leijalautalijoilla on tapana tehdä, on valita heti alkuun nopeasti kääntyvä leija, joka saattaa lennättää kokemattoman lautailijan korkeuksiin.

Sitä on turha pelätä, ettet pystyisi kehittymään eteenpäin aloittelijoille tarkoitetun leijan kanssa: Ellet sitten leijalautaile vähintään 150 päivää vuodesta. Et yksinkertaisesti ehdi ns. "kasvamaan ulos" yhdestäkään kiteboarding leijasta vain vuoden tai parin sisällä.

MItä tulee valittavan leijan kokoon, on otettava muutama seikka huomioon. Lautailijan paino, laudan koko sekä keskimääräinen tuulen nopeus alueella jolla leijalautaillaan.

Mikäli olet aloittelija, olet todennäköisesti ostamassa itsellesi alkuun vain yhtä leijaa. Tässä tapauksessa suosittelisimme, että hankit leijan joka kattaa 70% sen alueen tuuliolosuhteista jolla tulet leijalautailua harrastamaan.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot