VALIKKO
×

Derby Rullaluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Renkaan kovuus
Pleitin materiaali
Kenkäosan tyyppi

Jos tarvitset rullaluistimet Roller Derbyyn, tämä on oikea paikka. Osa luistimista on tarkoitettu Derbyyn, mutta osa sopii myös kuntoiluun ja tanssiin.

Mitä eroa on rullaluistimella ja Roller Derby-luistimella?

Derby-luistimissa on matala varsi, jonka vuoksi nilkka ei saa paljoa tukea mutta joustavuutta sitäkin enemmän. Derby-luistimet on valmistettu nahkasta, tekonahkasta tai nailonista. Kisko on nailonia tai aluminia. Tämän tyyppisiä luistimia voi käyttää myös jammailuun, kuntoiluun ja tanssimiseen. Lue luistimen kuvauksesta, onko se tarkoitettu juuri roller derbyyn vai onko se enemmänkin yleisluistin.

Mitä on roller derby?

Roller derby on amerikkalainen urheilulaji, joka tuli suosituksi 1930- ja 1940-luvuilla. Alunperin derbyssä oli kaksi joukkuetta, jotka kisasivat keskenään. Kuitenkin jo 1930-luvulla siitä alkoi kehittyä kontaktilaji, joka se on myös tänä päivänä. Derbyä voivat pelata sekä miehet että naiset, mutta valtaosa pelaajista on naisia.

Roller derbya pelataan kahdella joukkueella, jossa kummassakin on 5 pelaajaa. Jokainen joukkue valitsee jammerin, joka kerää pisteitä. Loput neljä ovat blockeja.

Roller derby on viihdyttävä urheilulaji ja se käy ilmi useilla eri tavoilla. Pelaajilla on yleensä roller derby-nimi, joka voi olla sanaleikki kuuluisan henkilön nimestä tai ilmiö. Jotkut jopa luovat itselleen alter egon, jota he esittävät pelatessaan.Yleensä myös turnaukset ovat nimetty sanaleikein.

Kun pelaat roller derbyä on erittäin tärkeää käyttää suojavarusteita, kuten kypärää, ranne-, kyynärpää-, polvi- ja hammassuojia.