×
Valikko

Roller Derby Rullaluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero

Hyvä tietää

Miten roller derby luistimet eroavat muista luistimista?

Roller derby rullaluistimissa on matala varsi, jonka vuoksi nilkka ei saa paljoa tukea mutta joustavuutta sitäkin enemmän. Roller derby luistimet on valmistettu nahasta, tekonahasta tai nailonista. Kisko on joko nailonia tai alumiinia. Tämän tyyppisiä quad rullaluistimia voi yleensä käyttää roller derbyssä, mutta myös kuntoilussa tai vaikka tanssissa.

Lue kultakin tuotesivulta tarkempia tietoja siitä, ovatko quad rullaluistimet suunniteltu roller derbyyn, vai soveltuvatko ne paremmin yleiskäyttöön.

Mitä on roller derby?

Roller derby on amerikkalainen urheilulaji, joka tuli suosituksi 1930- ja 1940-luvuilla. Alun perin roller derbyssä oli kaksi joukkuetta, jotka kisasivat keskenään. Kuitenkin jo 1930-luvulla siitä alkoi kehittyä kontaktilaji, joka se on myös tänä päivänä. Derbyä voivat pelata sekä miehet että naiset, tosin suurin osa pelaajista on naisia.

Roller derbya pelataan kahdella joukkueella, jossa kummassakin on 5 pelaajaa. Jokainen joukkue valitsee jammerin, joka kerää pisteitä. Loput neljä ovat blockereita.

Roller derby on viihdyttävä urheilulaji, ja se käy ilmi useilla eri tavoilla. Pelaajilla on yleensä roller derby-nimi, joka voi olla sanaleikki kuuluisan henkilön nimestä tai vaikkapa ilmiö. Jotkut jopa luovat itselleen alter egon, jota he esittävät pelatessaan. Yleensä myös turnaukset on nimetty sanaleikein.

Kun pelaat roller derbyä, on erittäin tärkeää käyttää suojavarusteita, kuten kypärää, ranne-, kyynärpää-, polvi- sekä hammassuojia.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot