×
VALIKKO

Kun ostat skeittilaudan renkaat

Se, millaiset skeittilaudan renkaat valitset riippuu henkilökohtaisesta ajotyylistäsi, mutta pienempiä renkaita käytetään yleensä streetissä ja ne sopivat pienemmille lautailijoille. Vastaavasti isompia renkaita käytetään tyypillisesti parkissa ja vertissä. Lue lisää renkaiden koosta sekä kovuudesta löytääksesi käyttötarkoitukseesi sopivat renkaat.

Skeittilaudan renkaita on saatavilla erikokoisina, -kovuisina sekä -värisinä. Yleisesti ottaen renkaat on valmistettu polyuretaanista (PU), erityisestä muovityypistä, jolla on hyvät jousto-ominaisuudet, tarjoten renkaille kimmoisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että rengas vastaa paremmin skeittaajasta lähtevään voimansiirtoon, kuin jos rengas olisi valmistettu tavallisesta muovista. Tästä johtuen renkaiden oikean kovuuden ja koon valinta on tärkeää, sillä ne vaikuttavat siihen kuinka rengas kääntyy ja näin myös skeittaustyyliisi.

Renkaan koko

Renkaiden koko ilmoitetaan halkaisijana ja se vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti rengas pyörii ja kuinka nopeasti se kiihdyttää. Yleisenä sääntönä on:

  • Isommat renkaat tarjoavat kovemman vauhdin, mutta ovat vähemmän ohjattavat
  • PIenemmät renkaat tarjoavat vähemmän nopeautta, mutta ovat paremmin ohjattavat

50 - 53 mm: Kyseisellä halkaisijalla varustettuja pienempiä renkaita käytetään usein streetissä sekä street-vaikutteisessa parkissa ja ne soveltuvat pienemmille lautailijoille sekä pienempiin skeittilautoihin. Näillä renkailla tavoitteena ei ole nopeus, vaan päästä lähemmäksi maata sekä grindauspintoja, jotta pop-temppujen tekeminen olisi helpompaa.

54 - 60 mm: Kaikkein yleisin rengashalkaisija ja sitä käyttävät niin aloittelijat kuin kokeneet skeittaajat. Renkailla on mahdollista skeitata rampeissa ja vert-vaikutteisissä parkeissa, joissa tarvitset vauhtia saadaksesi hyvän ilmalennon. Renkaat tarjoavat sinulle myös monipuolisemman ajon, tehden niistä hyvän all-round koon.

Renkaiden kovuus

SkatePron rengasvalikoimassa olevien renkaiden kovuus on ilmoitettu A-asteikolla, numerosarjana jonka perässä on kirjain A. Olemassa on myös muita kovuusasteikkoja, kuten D-asteikko. Kaikkiin asteikkoihin pätee kuitenkin yksi asia - mitä korkeampi numero, sitä kovempi rengas on. Tämä tarkoittaa sitä, että 100A on kovempi kuin 90A rengas. Yleisenä sääntönä on:

  • Kovempi rengas on nopeampi ja käyttöiältään pidempi, mutta siinä on vähemmän pitoa ja iskunvaimmennusta
  • Pehmeämpi rengas tarjoaa enemmän iskunvaimennusta ja pitoa, mutta se ei ole yhtä nopea ja se kuluu nopeammin

95-100A: Kyseinen kovuus on hyvin suosittu skeittaajien keskuudessa - käytettiinpä renkaita streetissä, parkissa tai rampeilla. Tämän kovuiset renkaat ovatkin turvallinen valinta.

Välimatkojen taittamiseen: Jos käytät skeittilautaa pääsääntöisesti matkan taittoon, pehmeämmät renkaat isommalla halkaisijalla tekevät ajosta mukavampaa.

Temppuihin: Jos käytät skeittilautaa pääsääntöisesti temppujen tekemiseen, kovemmat renkaat ovat suositeltavia jotta saisit paremman kontrollin.

Renkaiden kovuuden valinta on itse asiassa makuasia. Eli jos tykkäät käyttää pehmeitä renkaita, kannattaa valita renkaat joissa on matala A-lukema ja vastaavasti jos tykkäät kovista renkaista, kannattaa valita korkealla A-lukemalla varustetut renkaat.

Vinkki: Valkoiset renkaat kestävät kauemmin kuin värilliset renkaat

Värillisissä skeittilaudan renkaissa on väriainetta, joka kuluttaa PU-muovia nopeammin. Valkoisissa renkaissa ei kuitenkaan ole väriainetta ja tästä johtuen niissä on kaikkein puhtain PU, tehden valkoisista renkaista kestävämmät verrattuna värillisiin renkaisiin.

Tutustu laajaan valikoimaamme skeittilaudan renkaita

Jos tarvitset vielä lisäneuvoja tai sinulla on jotain kysyttävää, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Tuoteryhmät