VALIKKO
×

Lumilautojen ostaminen

Lumilaudan valitseminen riippuu pääasiallisesti taidostanne ja siitä, missä haluatte laskea, kuten rinteessä taikka parkissa. Muut varteenotettavat asiat ovat teidän monon koko, paino ja pituus.

Minkä pituinen ja levyinen lumilauta sinun tulisi valita?

 • Pituus määritellään käyttäjän halutun maaston ja pituuden mukaan. Nyrkkisääntönä lumilaudan pituus tulisi yltää johonkin käyttäjän olkäpäiden ja silmien välille. Yleisesti ottaen pidemmät lumilaudat ovat tarkoitettu backcountryyn/off-pisteeseen ja lyhyemmät laudat ovat sopivampia freestyleen.

  Aloittelijoille ja lapsille normaalisti suositellaan hieman lyhyempää lautaa helpompaa ja hauskempaa opettelemista varten.

 • Leveys vaihtelee pääasiallisesti standardin ja leveän välillä. Leveitä lumilautoja suositellaan käyttäjille joilla kengän koko on yli 44. Tämä ei päde junior lautoihin.

SkateProlla on kolmea erilaista lumilauta mallia.


 • Twintip: Twintip lumilaudat ovat sopivia parkkiin ja temppuiluun, mutta on myös hauska ja leikkisä rinteessä. Twintip nimi tulee siitä, että lumilaudan molemmat päät ovat 100% identtisiä muodoltaan ja siteet ovat asennettu laudan keskelle, tämä tekee temppuilusta helpompaa.
 • All mountain: All mountain lumilaudat ovat monipuolisimpia lumilautoja. Niiden design muistuttaa twintip lumilautoja muodoltaan, mutta siteet, flex ja balance point ovat siirretty hieman lumilaudan takaosaan. All mountain lumilauta on sopiva lähes kaikille laskettelijoille, koska se sopii rinteeseen, parkkiin, sekä rinteen ulkopuolelle.
 • Backcountry: Backcountry lumilaudat ovat tarkoitettu syvään puuterilumeen rinteen ulkopuolella. Backcountry lumilaudan muoto on erittäin samallainen kuin surffilaudan, lumilaudan leveä pinta antaa laudalle mahtavan flown syvässä lumessa.

Lumilauta mallit

Flex:

 • Directional flex: On suunniteltu yhdensuuntaiseen lasketteluun ja käytetään usein piste ja off-piste laudoissa. Flex on rakennettu vankemmalla rakenteella laudan päädyssä, joka lisää vakautta kovissa vauhdeissa.
 • Twin flex: Suunniteltu identtisillä päädyillä, joka tekee siitä sopivan parkkiin ja temppuiluun. Lumilaudat joissa on twin flex voidaan laskea molemmat päädyt edellä.
 • Directional twin flex: On sekoitus molempia flexejä, usein suunniteltu all mountain ja freestyle lumilaudoille.​

Baseline design:

Baseline (lumilaudan pohja) vaihtelee ja voi olla joko camber, rocker, tai flat malli. Lumilaudoissa yleensä yhdistellään näitä malleja, riippuen lumilaudan käyttötarkoituksesta.

 • Rocker: Rocker lumilauta kaartaa ylöspäin lumilaudan päädyistä, tehden siitä ideaalisen puuterilumeen ja helppoihin kääntymisiin.
 • Camber: Camber lumilaudassa laudan päädyt painuvat alas lumea vasten, joka lisää kontaktialuetta lumessa ja tarjoaa paremman sivupidon.
 • Flat: Flat lumilauta tarjoaa 100% kontaktin lumen pinnan kanssa, lisäten enemmän vakautta kuin tavallinen rocker ja tarjoaa helpommat käännökset.

Tuoteryhmät

Suositut tuotteet