×
Valikko

Kun ostat luistimet

Tutustu eri vaihtoehtoihin, jotta osaisit valita oikeanlaiset aloittelijan luistimet - olipa kyseessä lapsi tai aikuinen. Jääkiekkoluistimet ovat nopeat, hyvin reagoivat, ja tarjoavat hyvän tuen, tehden niistä oivalliset aloittelijan luistimet. Pehmeäkenkäiset hybridiluistimet ovat myös hyvä valinta aloittelijalle, joka haluaa käyttää niitä leppoisaan luisteluun. Ja jos haluat harjoitella hyppyjä, piruetteja tai muita teknisiä temppuja, kannattaa sinun tällöin valita taitoluistimet.

Jos käyt luistelemassa vain muutaman kerran vuodessa, ei luistimiin kannata silloin satsata useita satoja euroja. Halvat luistimet on mahdollista saada jo parillakympillä, mutta muistathan että kalliimmat luistimet ovat usein mukavammat jalassa sekä tarjoavat paremman tuen nilkalle.

Osta oikeankokoiset luistimet

On tärkeää, että luistimet eivät ole liian isot - eritoten jos kyseessä on taitoluistimet, joissa tarvitset täydellisen terän hallinnan tehdäksesi hyppyjä. Luistimien tulee istua jalassa tukevasti, olematta kuitenkaan liian tiukat. Kun nauhat/soljet on löysätty ja työnnät jalkaasi eteenpäin, luistimen koko on oikea kun saat juuri ja juuri sormesi kantapään taakse. On myös hyvä ajatus kokeilla luistimia niiden sukkien kanssa, joita aiot käyttää luistellessa.

Monet lasten luistimet ovat kokosäädettäviä, mikä tarkoittaa sitä että kenkäosan pituutta on mahdollista säätää. Tämän ansiosta luistimet kasvavat lapsen jalan mukana, yleensä noin 3 - 4 kokoa. Säädettävät lasten luistimet on tarkoitettu vain vapaa-ajan luisteluun ja vastaavat laadultaan normaaleja luistinmalleja. Tästä johtuen suosittelemme valitsemaan säädettävät luistimet, jos lapsesi on vielä kasvuiässä ja tarvitsee luistimet satunnaiseen käyttöön.

Suosittelemme myös aina tutustumaan koko-oppaisiin, mikäli olet epävarma siitä mikä koko sinun tulisi valita. Löydät linkin oppaaseen jokaiselta tuotesivulta.

Jääkiekkoluistimet - nopeuteen ja aloittelijoille

Kuten nimikin jo kertoo, jääkiekkoluistimet soveltuvat jääkiekkoon mutta niitä voi myös huoletta käyttää tavalliseen luisteluun jos olet aloittelija tai haluat luistella nopeasti.

Jääkiekkoluistimissa on kova kuori, joka suojaa jalkoja iskuilta jääkiekkoa pelatessa. Sisäpuoli on kuitenkin hyvin pehmustettu, tehden luistimista mukavantuntuiset - tämän takia jääkiekkoluistimet soveltuvat hyvin aloittelijalle joka etsii mukavia luistimia. Kenkäosa on muotoilu tarjoamaan erinomaisen tuen nilkalle sekä jalalle. Luistinten lyhyt ja kevyesti taivutettu terä tekee niistä hyvin reagoivat ja ihanteelliset nopeaan kiihdyttämiseen, mutta vähemmän soveltuvat pitkille matkoille. Toisin kuin taitoluistimissa, jääkiekkoluistimissa ei ole kärkipiikkejä jolloin terät eivät vahingossa tökkää jäähän vahingossa, saaden sinut menettämään tasapainosi.

SkatePron valikoimasta löytyy hybridiluistimia, joissa yhdistyy jääkiekkoluistinten terä ja pehmeä, fitness inline-rullaluistimissa käytetty kenkäosa. Eli jos olet jo tottunut rullaluistimiesi pehmeään kenkäosaan, luistimiin siirtyminen on helpompaa kun saat jaloillesi tutun mukavuuden tunteen. Hybridiluistimet on tarkoitettu ainoastaan "normaaliin" luisteluun.

Taitoluistimet - temppuihin ja taitoluisteluun

Taitoluistimet ovat heille, jotka haluavat taiteilla jäällä. Terissä olevien kärkipiikkien ansiosta voit tehdä erilaisia temppuja, kuten piruetteja ja hyppyjä. Kolmesta neljään piikkia on riittävä määrä.

Kaunoluistimien kenkäosa valmistetaan joko aidosta nahkasta tai keinonahkasta. Aitoa nahkaa käytetään usein kalliimmissa, ammattilaistason taitoluistimissa. Kenkäosa on tyypillisesti kovempi ja näin myös epämukavampi jalassa, mutta vastaavasti nilkan tuki on parempi. Keinonahkaiset kenkäosat ovat yleensä mukavammantuntuiset, mutta eivät tue nilkkaa yhtä hyvin. Kuitenkin joissain moderneissa taitoluistimissa käytetty keinonahka tarjoaa paremman tuen mukavammalla vuorella.

Hybridiluistimet lapsille

Jotkin lasten luistimet on lisämukavuuden tuomiseksi varustettu pehmeällä kenkäosalla, joka saattaa olla sinulle tuttu fitness inline rullaluistimista. Terä voi olla joko jääkiekkoluistinten terä tai kärkipiikillinen taitoluistinten terä. Koska jääkiekkoluistimet ovat valmiiksi hyvin pehmustetut ja mukavat, on makuasia valitsetko lapselle jääkiekkoluistimet vai hybridiluistimet. Taitoluistimet eivät kuitenkaan tarjoa samanlaista käyttömukavuutta, josta johtuen voikin olla hyvä ajatus ostaa taitoluistinterällä varustetut hybridiluistimet pienemmille lapsille. Näin he voivat harjoitella taitoluistelua kompromisoimatta käyttömukavuutta tai jalan tukea. Mitä tulee muotoiluun, näissä luistimissa ei ole klassista kaunoluistin-lookkia.

3-in1 luistimet lapsille

Jos lapsesi haluaa myös käyttää normaaleja luistimia, on valikoimassamme 3-in-1 luistimia, jotka koostuvat kenkäosasta johon voi helposti kiinnittää joko luistimen terän, inline renkaat tai quad rullaluistimen renkaat. Näin luistimia voidaan käyttää sekä kesällä että talvella, ilman että sinun tarvitsisi ostaa kolme erilaista paria. Osien laatu ja suorituskyky eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä, kuin jos ostaisit ne erikseen, mutta ne soveltuvat käyttötarkoitukseensa jos niiden käyttö on satunnaista.

Ja jos olet yhä epävarma siitä, millaiset luistimet sinun tulisi ostaa, voit aina vuokrata erilaisia luistimia paikallisesta jäähallista ja testata niitä.

Tutustu laajaan luistinvalikoimaamme

Tsekkaa myös oppaat jääkiekkoluistimien ostoon ja luistinten huoltoon

Jos tarvitset vielä lisäneuvoja tai sinulla on jotain kysyttävää, voit aina soittaa tai laittaa meille sähköpostia :)

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot