Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Kun ostat potkulautaa

Ohessa muutama vinkki mukaan potkulautaostoksille.

(Jos etsit temppupotkulautaa, mene suoraan artikkeliin Temppupotkulaudan perusteet).

Potkulaudat leikkiin ja hauskanpitoon

Kaupoissa on nyt tarjolla paljon erilaisia potkulautoja, mutta suuri osa niistä on melko huonolaatuisia, joten jos etsit potkulautaa lapselle tai itselle hauskanpitoon, pidä silmällä seuraavia ominaisuuksia:

 • Onko tangon pituus säädettävissä? Napsahtaako tanko helposti kokoon dekkiä vasten?
 • Jos potkulauta on kokoontaitettava, kuinka kätevä kasaamis- ja lukitussysteemi on?
 • Mikä on ajajan maksimipaino?
 • Ovatko renkaat muovia vai PU-kumia?
 • Voiko laakereita vaihtaa?

Temppupotkulautoja suosittelemme 8-vuotta täyttäneille.

Huomaa myös, että lasten potkulaudat tai leikkiin tarkoitetut potkulaudat eivät kestä temppuilua tai rampeilla ajamista, temppupotkulaudat ovat kovaa käyttöä varten!

Potkulaudat temppuiluun ja rampeille

Hypyt, tärähdykset, grindaus, repivät liikkeet ja muu temppuilusta aiheutuva stressi potkulaudan osille vaatii temppupotkulaudalta huolellista hitsausta, hyvää headsettiä ja kestäviä materiaaleja. Koska ainoa iskunvaimennus, joka potkulaudasta löytyy, on pyörien pieni kumi, kaikki iskuvoima käy suoraan laudan osiin ja liitoksiin. Tämän takia headsetin ja kaikkien pulttien kiristäminen tasaisin väliajoin on erittäin tärkeää!

Kun olet hankkimassa temppupotkulautaa, tsekkaa seuraavat asiat:

 • Onko potkulaudassa one-piece osia? Tanko, forkki? Nyrkkisääntö on, että one-piece on kestävin vaihtoehto.
 • Onko renkaan core (ydin) metallia vai muovia?
 • Mitä compression-järjestelmää potkulaudassa on käytetty? HIC, SCS, ICS tai jotain muuta systeemiä? Compressionista riippuu, kuinka paljon jatkuvaa huoltoa lauta vaatii ja kuinka se pyörii. Kokeneilla ajajilla on yleensä vakiintunut lempparijärjestelmä.
 • Headsetin laatu – Mitä parempi headset sitä pitkäikäisempi potkulauta on.
 • Lightweight vai heavy? Kevyet rikkoutuvat painavia helpommin, mutta ovat parempia pikkutarkkaa tekniikkaa vaativissa tempuissa.

Temppupotkulautojen renkaiden halkaisija vaihtelee 98-110 mm välillä. Renkaan koon määrittelee se, kuinka hyvää hallittavuutta ja kiihtyvyyttä potkulaudalta vaaditaan. Temppupotkulaudat eivät ole kuitenkaan parhaita pitkien matkojen taittamiseen. Välimatkojen taittamiseen suositellaan potkulautoja, joissa on iso renkaan halkaisija. Lisätietoa artikkelista Temppupotkulaudan perusteet

Potkulaudat välimatkojen taittamiseen

Kulkuvälineenä käytettävissä potkulaudoissa on suuremmat renkaat kuin hauskanpitoon tarkoitetuissa potkulaudoissa (vähintään 120 mm). Ne ovat yleisestikin isompia. Kun ostat potkulautaa kulkuvälineeksi, ota huomioon seuraavat asiat:

 • Onko tangon pituus säädettävissä? Saako potkulaudan helposti kokoon?
 • Mikä on ajajan maksimipaino?
 • Ovatko renkaat tehty PU-kumista vai muovista? Pehmeä kumi on kaikista miellyttävin.
 • Laadukkaat laakerit? Suosittelemme ABEC 5 tai korkeampilukuisia laakereita.

Välimatkojen taittamiseen tarkoitetut potkulaudat eivät kestä temppuilua! Jos potkulauta rikkoutuu johtuen liian rajusta käytöstä, tällöin tuotteella ei ole reklamaatio-oikeutta.

Huolto

Mikään potkulauta ei kestä kosteutta, suoraa kontaktia veden kanssa tai hiekkaa. Kaikki potkulaudat voivat mennä rikki, myös kaikista kestävimmät temppupotkulaudat, sillä ikävästä kulmasta tuleva, yhteen kohtaan kohdistuva kova isku voi katkaista paksunkin teräsdekin.

Ylläpito ja huolto on tärkeää, ihan samalla tavalla kuin pyörää on huollettava aikaajoin, on potkulautaakin huollettava. Pulttien kiristäminen ja laakereiden puhdistaminen on kuitenkin vähintä, mitä voit potkulautasi eteen tehdä. Laakerit kuuluvat niiden osien joukkoon, jotka pitää ostaa uutena aina silloin tällöin, sillä ne kuluvat iskuista.

Toivottavasti tästä oli jotain apua!

Skatepron tiimi


Lue Potkulaudasta reklamoiminen ja huolto

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot