×
Valikko

Holkit

Holkit asetetaan laakereiden väliin jokaiseen renkaaseen. Holkkeja käytetään esimerkiksi rullaluistimissa, potkulaudoissa ja oikeastaan kaikissa muissa välineissä, joiden renkaissa käytetään laakereita.

Kannattaa aina käyttää oikeanlaista holkkia renkaassa. Jos et käytä holkkeja, laakereihin saattaa kohdistua tavallista enemmän rasitusta ja ne saattavat rullata huonosti ja jopa hajota tavallista nopeammin. Jos renkaassa on vääränlainen holkki, laakerit eivät välttämättä pysy paikoillaan vaan liikkuvat renkaan rullatessa.

Erilaiset holkit

Kaikkein yleisimmät holkit ovat:

  • 6mm holkeissa
  • 8mm holkit

6mm holkki

6mm holkeissa on "ylimääräinen rengas" keskellä. 6mm holkkeja käytetään 6mm rengaspulttien kanssa.

Käytetään 6mm rengaspultin kanssa. Holkki asetetaan tiukasti kahden laakerin väliin, ja se pienentää laakereiden sisähalkaisijan kuuteen milliin.

Kuinka irroitat laakerit renkaasta, jossa on 6mm holkki keskellä

8mm holkki

8mm holkit asetetaan tiukasti kahden laakerin väliin, eikä niissä ole "ylimääräistä rengasta" keskellä. 8mm holkkeja käytetään 8mm akselien.

Käytetään aina 8mm rengaspulttien kanssa. Holkki asettuu kahden laakerin väliin, ja keskittää rengaspultin paikalleen. Holkki vähentää laakereihin kohdistuvaa rasitusta.

Kuinka irroitat laakerit renkaasta, jossa on 8mm holkki keskellä

Materiaali

Suurin osa holkeista on valmistettu metallista (useimmiten alumiini), mutta markkinoilta löytyy myös muovisia holkkeja. Muoviset holkit ovat kuitenkin metallisia paljon heikompia, ja hajoavat käytössä helposti. Suosittelemme aina käyttämään metallisia holkkeja muovisten sijaan.

Mini / Micro (688)

Jotkut valmistajat käyttävät rullaluistimissaan mini/mikrolaakereita, joiden sisähalkaisija on standardikokoa pienempi. Näiden laakereiden kanssa tulee käyttää erikoisholkkeja, sillä tavalliset holkit eivät sovi yhteen niiden kanssa. SkatePro ei myy mini/mikrolaakereita eikä niihin sopivia holkkeja.

SkatePro