×
Valikko

Holkit

Holkit asetetaan laakereiden väliin jokaiseen renkaaseen. Holkkeja käytetään esimerkiksi rullaluistimissa, potkulaudoissa ja oikeastaan kaikissa muissa välineissä, joiden renkaissa käytetään laakereita.

Kannattaa aina käyttää oikeanlaista holkkia renkaassa. Jos et käytä holkkeja, laakereihin saattaa kohdistua tavallista enemmän rasitusta ja ne saattavat rullata huonosti ja jopa hajota tavallista nopeammin. Jos renkaassa on vääränlainen holkki, laakerit eivät välttämättä pysy paikoillaan vaan liikkuvat renkaan rullatessa.

Erilaiset holkit

Kaikkein yleisimmät holkit ovat:

  • 6 mm holkeissa
  • 8 mm holkit

6 mm holkki

6 mm holkeissa on "ylimääräinen rengas" keskellä. 6 mm holkkeja käytetään 6 mm rengaspulttien kanssa.

Käytetään 6 mm rengaspultin kanssa. Holkki asetetaan tiukasti kahden laakerin väliin, ja se pienentää laakereiden sisähalkaisijan kuuteen milliin.

Kuinka irroitat laakerit renkaasta, jossa on 6 mm holkki keskellä

8 mm holkki

8 mm holkit asetetaan tiukasti kahden laakerin väliin, eikä niissä ole "ylimääräistä rengasta" keskellä. 8mm holkkeja käytetään 8 mm akselien.

Käytetään aina 8 mm rengaspulttien kanssa. Holkki asettuu kahden laakerin väliin, ja keskittää rengaspultin paikalleen. Holkki vähentää laakereihin kohdistuvaa rasitusta.

Kuinka irroitat laakerit renkaasta, jossa on 8 mm holkki keskellä

Materiaali

Suurin osa holkeista on valmistettu metallista (useimmiten alumiini), mutta markkinoilta löytyy myös muovisia holkkeja. Muoviset holkit ovat kuitenkin metallisia paljon heikompia, ja hajoavat käytössä helposti. Suosittelemme aina käyttämään metallisia holkkeja muovisten sijaan.

Mini / Micro (688)

Jotkut valmistajat käyttävät rullaluistimissaan mini/mikrolaakereita, joiden sisähalkaisija on standardikokoa pienempi. Näiden laakereiden kanssa tulee käyttää erikoisholkkeja, sillä tavalliset holkit eivät sovi yhteen niiden kanssa. SkatePro ei myy mini/mikrolaakereita eikä niihin sopivia holkkeja.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot