Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Laakereiden puhdistus ja voitelu

Varmistaaksesi laakereillesi optimaalisen käyttöiän, on hyvä ajatus puhdistaa ja voidella ne säännöllisesti. Tämä säilyttää laakereiden kestävyyden ja pidentää käyttöikää, sekä tarjoaa optimaalisen rullausnopeuden.

Huom: Vältä aina vettä ja hiekkaa

Laakereiden käyttöikä lyhenee reilusti, kun niitä käytetään tai säilytetään kosteissa tai likaisissa olosuhteissa.

Kuinka puhdistaa ja voidella rullaluistimien, skeittilautojen ja skuuttien laakerit

Vaihe 1

Tarvittavat työkalut: puhdistusaine, kuten rasvaa liuottava neste, vedenpitävä astia, nasta tai Stanley veitsi, pieni harja ja uutta öljyä/rasvaa.

Ota kaikki laakerit pois renkaista. Katso ylhäällä oleva Youtube-video, jossa näytetään kuinka laakerit irrotetaan renkaasta. Irrotus demonstroidaan rullaluistimen renkaalla, mutta toimenpide on sama myös skeittilaudoissa sekä skuuteissa.


Ota renkaat pois ja irrota laakerit.

Vaihe 2

Käytä harjaa puhdistaaksesi laakereiden ulkopinnat, jotta laakerit ovat täysin liattomat.
Huollettavissa olevia laakereita on kahdenlaisia; avoimia sekä suljettuja. Avoimien laakereiden huolto on helppoa, kun taas suljetut laakerit voi huoltaa irrottamalla suojan varovasti.


Puhdista laakereiden ulkopinnat.

Vaihe 3

Jos laakerit ovat sinetöidyt, voit irrottaa sinetin nastan avulla.
Joissain suljetuissa laakereissa on pieni C-klippi, joka pitää metallisuojan paikoillaan. Tämä C-klippi on poistettava nastan avulla ennen kuin suoja voidaan poistaa.
Muista myös puhdistaa sinetit sekä C-klippi, jos laakereissa on sellaiset.


Sinetit (ilman c-klippejä) irrotetaan laakereista nastalla, tai Stanley-veitsellä.

Vaihe 4

Laita laakerit astiaan, jossa on puhdistusainetta ja heiluttele astiaa muutaman minuutin ajan. Tämä liuottaa lian, jotta laakereihin on saattanut kertyä.


Ensin, puhdista laakerit pienellä harjalla, ja käytä sen jälkeen puhdistusainetta.

Vaihe 5

Ota laakerit pois astiasta, ja poista pesuainejäämät pyörittämällä laakereita. Toinen hyvä tapa tehdä tämä on käyttää paineilmaa nesteen pois puhaltamiseksi. Aseta puhdistetut laakerit puhtaalle kankaalle tai talouspaperille.


Laakerit on juuri otettu pois puhdistusainetta sisältävästä astiasta.

Vaihe 6

Testaa, onnistuiko puhdistus. Pidä kiinni laakerin sisärenkaasta ja pyöräytä laakeria kevyesti. Jos laakeri ei pyöri vapaasti ja/tai kuulet rahisevaa ääntä, se johtuu siitä ettei laakeri ei ole puhdistunut kunnolla. Jos näin on, sinun tulisi toistaa puhdistusprosessi käyttäen uutta pesuaineliuosta. Jos laakerit ovat hyvin likaisia, saatat joutua puhdistamaan ne 2-3 kertaa.


Testaa, ovat laakerit tarpeeksi puhtaat pyörittämällä niitä kuvan osoittamalla tavalla.

Vaihe 7

Laita laakerit takaisin kankaan tai talouspaperin päälle. Laakerit ovat nyt valmiit öljyttäviksi tai rasvattaviksi. Käytä 1-2 tippaa öljyä (ei enempää, sillä se kerää likaa) tai 3 mm rasvaa, ja levitä se tasaisesti ympäri laakeria.
Varmista, että öljy/rasva levittyy tasaisesti pyörittämällä laakereita (tämän voi tehdä tehokkaasti kiinnittämällä laakerin porakoneeseen).


1-2 tippaa öljyä varovaisesti tiputeltuna laakeriin.

Vaihe 8

Lopuksi kiinnitä suojat paikoilleen, ja aseta laakerit takaisin skeittilaudan, rullaluistimien tai skuutin renkaisiin.


Sinetit on kiinnitetty puhdistettuihin ja voideltuihin laakereihin, ja laakerit on laitettu takaisin paikoilleen.

Puhdistuksen ja voitelun jälkeen

Puhdistuksen ja voitelun jälkeen saattaa mennä muutama kilometri, ennen kuin öljy/rasva leviää tasaisesti laakereiden sisällä, jonka jälkeen ne toimivat taas optimaalisesti.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot