VALIKKO
×

Laakereiden puhdistus ja voitelu

Varmistaaksesi laakereillesi optimaalisen käyttöiän, on erittäin tärkeää puhdistaa ja voidella ne säännöllisesti. Huoltamalla laakereita oikein säilytät niiden vauhdin ja kestävyyden.

Huom: Vältä vettä ja hiekkaa. Laakereiden käyttöikä lyhenee reilusti, jos niitä käytetään tai säilytetään kosteassa.

Vaihe 1

Tarvittavat työkalut: puhdistusaine (rasvaa liuottava neste), vedenpitävä astia, nasta, pieni harja ja uutta öljyä / rasvaa.


Ota kaikki laakerit pois renkaista. Puhdista renkaat ja kiskot (alueet joista laakerit otettiin pois).


Kuva 1: Puhdista renkaat ja kiskot (alueet joista laakerit otettiin pois).

Vaihe 2

Puhdista laakereiden ulkopinnat näkyvästä liasta.
Tarkista ovatko laakerit suljettuja vai avattavissa olevia. Avoimet laakerit ovat huollettavia ja suljetut voi huoltaa irroittamalla etusuojan varovasti, (huomaa kuitenkin että suojaa ei suljetuissa saa enää takaisin paikalleen).

Kuva 2: Puhdista laakereiden ulkopinnat

Vaihe 3

Poista laakerin suoja/tiiviste nastalla (kaikissa laakereissa ei ole suojaa).
Joissakin laakereissa on pieni C-klippi joka pitää suojan kiinni laakerissa. Tämä C-klippi on poistettava nastalla ennen kuin suoja voidaan poistaa.

Kuva 3: Etusuojat (ilman C-klippiä) irroitetaan laakerista nastalla

Vaihe 4

Laita laakerit astiaan, jossa on puhdistusainetta. Heiluttele astiaa muutaman minuutin ajan ja varmista pienellä harjalla että laakereiden sisäpuoli on puhdas.

Kuva 4: Puhdista laakeri pienellä harjalla.

Vaihe 5

Ota laakerit pois astiasta ja pyöritä niistä ulos loput puhdistusaineet. Tämän voi tehdä myös puhaltamalla, (mieluiten paineilmalla), loput nesteet pois. Aseta puhdistetut laakerit puhtaalle kankaalle tai talouspaperille.

Kuva 5: Laakerit on juuri otettu pois puhdistusaineesta.

Vaihe 6

Testaa onnistuiko puhdistus. Pidä kiinni sisärenkaasta ja pyöräytä laakeria. Jos laakeri ei pyöri vapaasti ja / tai kuulet rahisevaa ääntä, laakeri ei ole puhdistunut kunnolla. Toista puhdistus uudella (tai suodatetulla) puhdistusaineella. Todella likainen laakeri voi tarvita jopa 2-3 puhdistuskertaa.

Kuva 6: Testaa onko laakeri puhdistunut kunnolla pyörittämällä sitä kuvan osoittamalla tavalla.

Vaihe 7

Aseta laakerit puhtaalle liinalle tai talouspaperille. Laakerit ovat nyt valmiit öljyttäväksi / rasvattavaksi. Käytä 1-2 tippaa öljyä (ei enempää, koska liika öljy kerää likaa) tai 3 mm rasvaa tasaisesti ympäri laakeria.
Varmista että öljy / rasva levittyy tasaisesti pyörittämällä laakeria.


Kuva 7: Levitä uusi öljy huolellisesti laakeriin.

Vaihe 8

Lopuksi etusuojat tai C-klipilliset suojat asennetaan takaisin paikoilleen. Jos puhdistat laakereita usein, suojia ei ole välttämättä pakko laittaa paikoilleen. Varmista kuitenkin, että avoin puoli tulee tässä tapauksessa renkaan sisäpuolelle.
Levitä erittäin ohut kerros öljyä myös laakereiden ulkopinnalle, (tämä estää korroosiota tulevaisuudessa).
Aseta lopuksi laakerit takaisin renkaisiin.


Kuva 8: Suojat asennetaan takaisin puhdistettuihin ja voideltuihin laakereihin.

Puhdistuksen ja voitelun jälkeen saattaa mennä muutama kilometri ennen kuin öljy / rasva leviää tasaisesti laakereiden sisällä, jonka jälkeen ne toimivat taas optimaalisesti.

Tuoteryhmät

Suositut tuotteet