×
VALIKKO

Pegit potkulautaan

Huomaa, etteivät kaikki pegit sovi kaikkiin potkulautoihin, johtuen yleensä forkista tai dekin muotoilusta. Suosittelemme lämpimästi, että hankit pegit samalta brändilta kuin dekin ja forkin! Voit aina ottaa yhteyttä SkateProhon, jos et ole varma minkälaisen pegin tarvitset.


Materiaalit

Teräs (kromiteräs) on erittäin kestävää ja soveltuu katurampeille

Alumiini on kevyempää kuin teräs, mutta ei yhtä kestävää, ja se soveltuukin paremmin halliajoon

Muita vaihtoehtoja

Jotkin pegit on suoraan integroitu rengaspultteihin (ns. one-piece pegit) ja ne ovat erinomainen vaihtoehto normipegeille kestävyytensä vuoksi.

Käyttö

Pegit ovat kulutustavaraa, varsinkin kovassa käytössä. Jos haluat grindata kiveä tai betonia vasten, muista vahata käyttämäsi reunus hyvin, jotta pegi liukuisi esteettä alustallaan. Muista vaihtaa kuluneet pegit uusiin ennen kuin ne ovat kuluneet dekkiin kiinni.

Asennus

Haluatko pegisi oikealle vai vasemmalle puolelle?

Koska eri valmistajat käyttävät dekeissään erilaisia pultteja, suosittelemme käyttämään laudassasi jo valmiiksi olevia rengaspultteja pegien asentamiseen, jos se vain on mahdollista. Yleensä pegien asennus käy helposti: Ruuvaa renkaan pultin pää auki, sujauta pultin pää pegin läpi ja ruuvaa pää takaisin kantaansa.

Joskus taas pegien mukana tulevat pultit saattavat olla liian pitkät potkulautaasi. Tässä tapauksessa pultteja voi sahata lyhyemmäksi tarvittava määrä. Kaikissa pegeissä käytetään normaaleja, halkaisijaltaan 8 mm pultteja, joita on helppo löytää eri pituisina rautakaupasta.

Käytännön vinkkejä

Pegien tuotetiedoissa mainitaan usein tieto, minkä merkkien ja mallien kanssa pegit ovat yhteensopivat. On suositeltavaa, että näissä pitäydytään, sillä monet pegit ovat epäsopivia monien dekkien ja forkkien kanssa. Hyvä nyrkkisääntö on, että kapeat pegit, joiden mukana tulee pitkät pultit, sopivat useimpien dekkien kanssa yhteen. Yksi hyvä tapa tehdä sopimattomasta pegistä sopiva on hankkia pidemmät pultit, joihin pujotat holkin istumaan dekin ja pegin väliin. Näin pegi ei ole suorassa kosketuksessa dekin kanssa ja leveäkin pegi saattaa sopia dekkiin.

Temppupotkulaudan kokoaminen irto-osista
Temppupotkulaudan perusteet