×
Valikko

Powerslide-kenkien lämpömuovaaminen

Kenkien lämpömuovaaminen

SHMR-Teknologia

SHMR on lyhenne sanoista Super Heat Mouldable Resin. Tätä teknologiaa käytetään nykyään uusien kilpaluistinten kengissa. Pinnan rakenne on täysin erilainen kuin aiemmissa malleissa, sillä se koostuu lämpömuovattavasta epoksista, joka on yhdistetty hiilikuitukerroksiin. SHMR-teknologiaa hyödyntäviä kenkiä on mahdollista muokata mistä kohtaa tahansa, ja kuinka usein tahansa. Muovauslämpötila on noin 80-90 astetta.

Seuraavissa luistimissa on SHMR-teknologia:

Powerslide: Double X, Vision, Vision Junior, Infinity, C8, PH9

Core Racing: Vi-Pro, Icon, Triple X2

Lämpökerrokset

Tätä "vanhan koulukunnan" tekniikkaa hyödynnetään edelleen monissa pikaluistinten kengissä. Lämpökerrokset koostuvat ohuista kerroksista lämpömuovattavia komposiitteja, jotka on asetettu hiilikuitukerrosten väliin. Lämpökerroksia on hyödennetty perinteisesti nilkkaosan ympärillä. kenkää pystyy muovaamaan ainoastaan niistä kohdin, mihin lämpökerrokset on sijoitettu, sillä hiilikuitu itsessään ei ole lämpömuovautuvaa.

Lämpökerrosten huono puoli: materaali alkaa heikentyä useiden muovauskertojen jälkeen. Lämpökerroksia ei käytetä Powersliden tai Core Racingin luistimissa.

Miten luistimet lämpömuovataan?

Luistinten kengät pystyy lämpömuovaamaan esimerkiksi uunissa.

Huomaa!

Voit muovata mitä osaa kengästä tahansa. Suosittelemme pitämään kiskon kiinni kengässä muovaamisen aikana. Älä koskaan laske koko painoasi kengän varaan kun muovaat kenkiä.

- poista renkaat ja avaa nauhat ja soljet
- lämmitä uuni ensin 80°C - 90°C asteeseen
- aseta luistimen kenkä uunin keskelle
- jätä kenkä uuniin noin 10-15 minuutiksi, kunnes kengän kuori alkaa pehmentyä

Huomaa

Älä laita jalkaasi kuumaan luistimeet, ettet saa palovammoja!

Metalliset soljet ja muut metalliset yksityiskohdat saattavat myös polttaa!
- anna kengän viilentyä hiukan ja testaa sen sisälämpötila varovasti kädellä ennen kuin laitat jalan kenkään
- kiristä nauhat ja soljet
- varmista että jalka on kengässä oikeassa luisteluasennossa
- anna kengän viilentyä
- voit käyttää ruuvimeisselin muovista päätä muokkaamiseen, esimerkiksi jos kengän jokin osa kiristää liikaa
- toista sama toisella kengällä

Voit toistaa käsittelyn useaan kertaan jos et ole tyytyväinen ensimmäiseen tulokseen.

Mikäli teet lämpömuovauksen hiustenkuivaajalla tai lämpöpyssyllä, pidä kenkä noin 20cm päässä lämmönlähteestä, jotta et polta kengän pintaa.

Mitkä kengät voi lämpömuovata?

Lähes kaikkien valmistajien valikoimista löytyy lämpömuovattavia luistimia. Kannattaa tarkistaa ennen muovaamista ovatko kyseisten luistinten kengät lämpömuovattavat, ja jos ovat, niin käytetäänkö niissä lämpökerroksia vai SHMR-tyyppistä tekniikkaa. Myyjä ja valmistaja osaavat kertoa onko luistimen kenkä lämpömuovattava vai ei.

Kuinka usein luistimet voi lämpömuovata uudelleen?

Jos luistimissa on käytetty SHMR-teknologiaa, voit muovata ne uudelleen niin usein kuin haluat.

Luistimet, joissa on lämpökerrokset, alkavat haurastua muutaman kerran jälkeen. Suosittelemme toistamaan lämpömuovauksen ainoastaan jos se on aivan pakollista.

Minkä takia Powersliden ja Core Racingin luistinten kengät pehmenevät niin hitaasti?

Kengän kuoren suojaamiseen käytetty epoksi on todella korkealuokkaista. Huonolaatuinen epoksi pehmenee matalammissa lämpötiloissa, ja sen takia kuori pehmenee helpommin ja nopeammin. Korkealaatuisen epoksin pehmittämiseen tarvitaan kuumemmat olosuhteet ja enemmän aikaa, mutta kerran muovattuna kengät säilyttävät muotonsa eivätkä pehmene käytössä.

Kengät, jotka muovataan alhaisemmissa lämpötiloissa saattavat aloittaa muovautumisprosessin itsekseen jos ne sattuvat jäämään esimerkiksi suoraan auringonvaloon tai lämpöisen patterin viereen.

Tuoteryhmät

SkatePro