VALIKKO
×

Ostaessasi suksisauvoja

Suksisauvojen pituudet

Valitessasi sauvoja murtomaahiihtoon on erittäin tärkeää, että sauvat sopivat pituuteesi sekä hiihtotyyliisi:

  • Perinteinen hiihto: 30cm lyhyemmät kuin oma pituutesi (kilpailuissa sallittu maksimipituus on hiihtäjän pituus x 0.83)
  • Luisteluhiihto: 20cm lyhyemmät kuin oma pituutesi
  • Backcountry: Valitse säädettävä sauva, jossa on iso sompa

Jäykkyys ja paino

Murtomaahiihtoon tarkoitetut suksisauvat on valmistettu joko lasikuidusta, hiilikuidusta tai molempien yhdistelmästä. Sen lisäksi joitakin malleja on saatavilla alumiinisina - nämä sauvat on useimmiten tarkoitettu backcountry-hiihtoon. Hiilikuidun määrä on oleellinen seikka sauvan jäykkyyden kannalta. 100 % hiilikuidusta valmistettu sauva on paljon jäykempi verrattuna sauvaan, joka on valmistettu 50 % hiilikuidusta ja 50 % lasikuidusta.

Melko jäykän sauvan etuna on parempi voimansiirto hiihtäessä. Vaivannäkö muuttuu maksiminopeudeksi ladulla. Pehmeämmän sauvan voimansiirto ei ole yhtä hyvä, toisaalta pehmeämpi sauva on käsille hellempi pitkiä matkoja hiihdettäessä. Jos sinulla on ongelmia kyynärpäiden kanssa, olisi suositeltavaa valita pehmeämpi sauva, eritoten rullahiihtoon.

Sauvan jäykkyys vaikuttaa myös painoosi - mitä jäykempi sauva, sitä kevyempi se on. Kevyen sauvan liikuttaminen ei vaadi niin paljon energiaa eteenpäin liikkuessa.

Toisin sanoen: Jos haluat hiihtää kovaa ja tarvitset parhaat mahdolliset välineet, tulisi sinun ostaa jäykät ja kevyet suksisauvat. Jos taas haluat nauttia maisemista ja luonnosta ja hiihtää tasaiseen tahtiin, pehmeämpi sauva soveltuu tähän vallan mainiosti.

Suksisauvat backcountry-hiihtoon

Jos haluat ostaa suksisauvat backcountry-hiihtoon, tulisi valita sellaiset sauvat, joissa on isot sompat. Näin varmistat, etteivät sauvat uppoa irtolumeen latujen ulkopuolella hiihdettäessä.

Sen lisäksi backcountryyn on hyvä valita säädettävä sauva, sillä tulet tarvitsemaan eripituisen oikean ja vasemman sauvan esimerkiksi mäessä kävelyyn.

Tuoteryhmät

Suositut tuotteet