Hyvää ystävänpäivää
Näytä tuotteet  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Osto-opas - lasten rullaluistmet

Lapsille on tarjolla sekä inline rullaluistimia että quad rullaluistimia. Monet lasten rullaluistimet ovat kokosäädettäviä ja tarjoavat hyvän nilkan tuen, tehden niistä erinomaiset lasten käyttöön. Opi kuinka valita oikeat rullaluistimet lapselle tämän oppaan avulla.

Katso tämä video saadaksesi pikainen yleiskuva asioista, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin ostat lasten rullaluistimet. Video on englanninkielinen.

Rullaluistelu yhdessä lapsen kanssa on antoisa ja hauska kokemus, eikä pelkästään hyvää treeniä vaan se myös vahvistaa lapsen motorisia taitoja, kuten tasapainoa. Ja jos lapsesi on vasta aloittanut rullaluistelun, saattaa olla hyvä ajatus rullaluistella hänen kanssaan turvallisuuden tunteen antamiseksi.

Tulisiko sinun valita inline rullaluistimet vai quad rullaluistimet?

Inline rullaluistimissa ja quad rullaluistimissa on useita yhteisiä piirteitä, mutta niissä on myös eroavaisuuksia. SkatePron valikoimasta löytyvät renkaat on valmisettu PU-kumista (polyuretaani) muovin sijaan. Kumirenkaat ovat parempi vaihtoehto, sillä ne tarjoavat paremman pidon verrattuna muovirenkaisiin.

Lasten rullaluistimet antavat sen lisäksi hyvän tuen nilkalle, joka tarjoaa lapselle paremman kontrollin sekä vakauden.

Inline rullaluistimet lapsille

Inline rullaluistimien avulla kiihdyttäminen ja vauhdin ylläpitäminen on helpompaa. Tämä johtuu kapeista renkaista, joissa on vähemmän kontaktipintaa maahan ja näin myös vähemmän rullausvastusta.

Ne on yleensä suuniteltu kevyiksi ja koska ne eivät tarvitse trukkeja, ne tarvitsevat vähemmän huoltoa.

Suosittelemme inline rullaluistimia, jos haluat viedä lapsesi pidemmille reissuille. Sen lisäksi niiden voi ajatella olevan kesävastine luistimille, mahdollistaen luistelutaitojen harjoittelun jo kesällä.

Lasten quad rullaluistimet

Quad rullaluistimissa pareittain olevat renkaat ja niissä on leveä basepleitti joka tarjoaa enemmän vakautta ja tasapainoa. Etuosassa on toestop, jota voidaan käyttää sekä liikkeellelähtöön että jarruttamiseen.

Quad rullaluistimissa on enemmän rullausvastusta johtuen leveämmistä renkaista. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsi ei yhtäkkiä pyrähdä karkuun.

Quad rullaluistimen alapuolella sijaitsevat trukit, jotka mahdollistavat kovuuden säätämisen. Näin voit tehdä luistimista joko liikkuvammat kääntymisen helpottamiseksi tai tiukemmat suuntavakauden parantamiseksi.

Tyypillisesti quad rullaluistimet tunnetaan alkuperäisinä luistimina, sillä ne olivat ensimmäisenä markkinoilla ja osa vanhemmista valitsee quad rullaluistimet koska he käyttivät nuoruudessaan niitä.

Kokosäädettävät lasten rullaluistimet

Suurin osa lasten rullaluistimista on kokosäädettäviä, mikä tekee koon valinnasta huomattavasti helpompaa. Kokosäädön ansiosta rullaluistimet kasvavat lapsen jalan mukana noin 3 - 4 kokoa. Koon säätäminen on myös melko helppoa. Sinun tarvitsee vain liu'uttaa kenkäosa eteen ja taakse painamalla nappia tai muuta mekanismia.

Jos valitset rullaluistimet, jotka eivät ole kokosäädettävät, kannattaa noudattaa seuraavaa ohjetta:

  • Lue aina tuotesivulla oleva koko-opas
  • Nyrkkisääntönä on, että kannattaa valita yhtä kokoa isommat rullaluistimet kuin normaali kengänkoko on - ellei koko-oppaassa ole mainittu toisin.

Rullaluistelusuojat

Välttääksesi vammoja suosittelemme aina käyttämään kaikkia rullaluistelusuojia, jotka suojaavat pään, ranteet, kyynärpäät sekä polvet.

Suosittelemme aina käyttämään sertifioituja suojavarusteita. Tämän takia löydät SkateProsta ainoastaan suojavarusteita, jotka on sertifioitu EN 1078 normien mukaisesti. Sen lisäksi suurin osa suojavarusteistamme on skeittaajien sekä luistelijoiden testaamia.

Suosittelemme, että lapset käyttävät skeittikypärää, joka suojaa myös takaraivon hyvin. Tämä tekee skeittikypärästä todella hyvän rullaluisteluun, jossa usein kaadutaan taaksepäin. Jotkin kypärät on jopa mahdolliset koon säätömahdollisuudella. Lasten rannesuojissa on usein kaksi levyä - yksi käden päällä ja yksi alapuolella. Tämä vakauttaa käsiä ja suojaa niitä rikkoutumiselta.

Jotta osaisit valita oikean koon, muista tutustua myös koko-oppaaseen.

Huolto

On tärkeää pitää huolta lasten rullaluistimista, jotta ne rullaisivat mahdollisimman hyvin useiden vuosien ajan. Tämä tarkoittaa:

  • Vältä rullaluistelua hiekassa ja vedessä
  • Säilytä rullaluistimia kuivassa paikassa ja mielellään sisätiloissa

Tutustu valikoimassamme oleviin lasten quad rullaluistimiin tai lasten inline rullaluistimiin.

Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on jotain kysyttävää. Asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan :)

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot