Hyvää ystävänpäivää
Näytä tuotteet  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Ostaessasi skeittilautaa

Skeittilaudat

Skeittilautojen välillä on suuria eroja - enemmän kuin voisi ensin arvata. Skeittilauta ei ole vain satunnainen pala puuta, jossa on neljä rengasta. Tämän takia kestävyys, ominaisuudet ja mahdollisuudet ovat hyvin erilaisia riippuen siitä, oletko ostamassa skeittilaudan paikallisesta marketista vai SkatePron skeittilautavalikoimasta.

On viisi perusominaisuutta, jotka ovat tärkeitä, kun valitset skeittilautaa: laudan tyyppi, sitten dekki, trukit, renkaat ja viimeisenä laakerit.

Skeittilaudan tyyppi

Skeittilaudan valinnan tulisi riippua siitä, millä tavalla haluat lauttaa käyttää. Longboardit ovat täydellisiä kruisailuun tai carvingiin, kun taas klassinen skeittilauta on tarkoitettu temppuihin ja rampeille.

Oldschool/kruiserit ovat näiden kahden välimuoto, jota on helppo hallita ja joka on ihanteellinen kaupunkiskeittaukseen, mutta sitä ei voi käyttää rampeilla tai oikeisiin temppuihin.

Skeittilaudan dekki

Skeittilaudan dekin laatu riippuu paljon siitä, mistä puutypistä se on valmistettu. Vaahtera on kovin käytetty puulaatu, ja siksi erinomainen valinta temppukäyttöön (kanadan vaahtera on kaikkein kovin). Jos sinulla on pieni jalka (EU-koko 35-40), sinun kannattaa valita dekki, joka on 7.25" - 7.8" leveä. Jos EU-kokosi on välillä 40-45, sinun kannattaa valita 7.8" - 7.9" ja siitä ylöspäin. Jos jalan kokosi on 45 tai sitä isompi, sinun kannattaa valita vähintään 7.8" leveä dekki, muutoin riskinä on, ettet landaa tempuissasi kunnolla.

Lue lisää dekeistä: Opas skeittilaudan dekkeihin

Skeittilaudan trukit

Kun ostat trukkeja, on fiksua valita ne tunnetulta valmistajalta, sillä ne ovat tyypillisesti laadultaan parempia. Tunnetut brändit ovat kestävämpiä, mutta samalla joustavampia ja kalibroitu huomattavasti paremmin, kuin edullisemmat vaihtoehdot. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on helpompi ohjata skeittilautaasi tarkasti. Myös trukkien paino on tärkeä. Painavat trukit voi olla vaikea saada ilmaan temppua tehdessä, mutta ne soveltuvat yleensä paremmin grindaamiseen, sillä ne ovat vakaammat ja kestävämmät.

Lue lisää trukeista: Opas trukkeihin

Skeittilaudan laakerit

Jos aiot käyttää skeittilautaasi kadulla, suosittelemme sinua valitsemaan laakerit, joiden ABEC-luokitus on välillä 3-5. Vastaavasti ramppikäyttöön kannattaa valita laakerit, joiden ABEC-luokitus on välillä 7-9.

Lue lisää laakereista: Opas skeittilaudan laakereihin

Skeittilaudan renkaat

Kun ostat renkaita skeittilautaan, on kaksi ominaisuutta joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota: koko sekä kovuus (durometer). Isot renkaat (55-65 mm) ovat nopeampia, ja niitä käytetään rampeilla. Katuskeittauksessa suositaan halkaisijaltaan pienempiä renkaita (50-55 mm), sillä ne tuovat skeittaajan lähemmäksi maata. Mitä kovemmat renkaat ovat, sitä nopeammat ja kestävämmät ne ovat. Kovissa renkaissa on kuitenkin vähemmän pitoa kadulla, ja ne eivät vaimenna iskuja yhtä hyvin kuin pehmeät renkaat. Renkaiden kovuus ilmoitetaan muodossa numero ja kirjain:100A. Mitä korkeampi numero, sitä kovempi rengas on.


Lue lisää renkaista: Opas renkaisiin.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot