×
Valikko

SUP Karkunaru

Pysy yhteydessä lautaasi

Et varmastikaan halua kuluttaa aikaasi SUP lautaasi vedessä jahdaten. Sen sijaan haluat viettää laudan päällä aikaa niin paljon kuin mahdollista. Tästä syystä SUP leash, eli karkunaru on ehdottoman tärkeä osa varusteitasi. Ilman sitä kevytkin tuulen henkäys tai pieni aalto voi kuljettaa lautasi vain sekunneissa sinulta ulottumattomiin. Ja mikäli olet tällöin kaukana rannasta, tilanne voi itseasiassa olla melko vaarallinen. Karkunaru kuitenkin estää lautaasi ajelehtimasta kauas sinusta.

Kun hankit karkunarua, on muutama asia jotka on hyvä ottaa huomioon. Yksi niistä on se, haluatko kierteisen vai suoran karkunarun. Kierteisen karkunarun pääasiallisena etuna on se, että se pysyy poissa vedestä. Tästä syystä kilpasuppailijat usein valitsevatkin sen halutessaan minimoida veden vastusta. Suora karkunaru on perinteisempi ja lähestulkoon ainoastaan SUP surffaajien käyttämä.

Minne SUP leash eli karkunaru kiinnitetään?

Se mihin kohtaan jalkaa karkunaru kiinnitetään, vaihtelee suppailijasta toiseen, mutta tyypillinen paikka on joko pohkeen tai nilkan kohdalla. Ne suppailijat, joilla on tapana liikkua paljon lautansa päällä, suosivat usein pohjetta karkunarun kiinnityskohtana.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot