×
Valikko

Temppurullaluistimien osto-opas

Parhaimpien bleidien löytäminen tarkoittaa tiukkaa istuvuutta ja luistelutyyliäsi vastaavan kiskon valintaa. Lue tämä opas oppiaksesi, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun ostat ensimmäiset temppurullaluistimet.

Katso oheinen video, jossa me kerromme kaikkein tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulisi tietää löytääksesi juuri sinulle sopivat bleidit. Video on englanninkielinen.

Temppurullaluistimet on tarkoitettu kokeneemmille rullaluistelijoille, jotka haluavat rullaluistella kadulla tai parkissa ja tehdä temppuja hyödyntäen erilaisia esteitä sekä ramppeja. Olet saattanut kuulla myös puhuttavan bleideistä, ja vaikka se on vain synonyymi temppurullaluistimille, lajilla on myös alatyylejä, kuten powerbleidaus, joka on bleideuksen ja freeskaten fuusio (lue lisää powerbleidauksesta tämän oppaan lopusta).

Renkaat

Temppurullaluistimien renkaat soveltuvat parkkiin ja katurullaluisteluun.

  • Renkaiden halkaisija on tyypillisesti 54 -64 mm - pienet renkaat tekevät temppuilusta
    helpompaa
  • Renkaiden kovuus on välillä 86-95A - kovat renkaat tekevät slaidaamisesta helpompaa, sillä niissä on vähemmän pitoa, mikä taasen estää renkaita tarttumasta pintaan.

Laakerit

Renkaan sisällä on kaksi laakeria, jotka varmistavat renkaan pyörimisen. Bleideissä laakerit täytyy vaihtaa säännöllisesti, sillä niihin kohdistuu paljon kovia iskuja. Uudet laakerit varmistavat hyvän rullauksen, tarjoten sinulle parhaat olosuhteet temppujen tekemiseen. Laakereita voi ostaa varaosina.

Me Skateprolla määrittelemme normaalisti laakerit ABEC-luokitusta käyttäen, joka on välillä 1 - 9 ja se määrittää laakereiden tarkkuuden. Normaalisti:

Mitä korkeampi ABEC-luokitus, sitä parempi rullaus

Muista, että ABEC ei kerro mitään siitä, kuinka kestävä laakeri on. Sen lisäksi suosittelemme ostamaan laakerit tunnetulta valmistajalta sen sijaan, että kiinnittäisit liikaa huomiota itse ABEC-luokitukseen.

Kisko

Erilaiset kiskotyypit mahdollistavat tietynlaiset rengaskokoonpanot.Se, minkä minkä rengaskokoonpanon valitset, riippuu täysin rullaluistelutyylistäsi, joka kehittyy ajan myötä. Jokaisessa kokoonpanossa on omat etunsa:

  • Anti-rocker - koostuu kahdesta isosta renkaasta, sekä kahdesta pienestä grindausrenkaasta, jotka helpottavat grindausta. Tämä kokoonpano lukittuu paremmin grindatessasi, lisäten kontrollia. Tämä on vakiokokoonpano temppurullaluistimille.
  • Flat - koostuu neljästä samankokoisesta renkaasta, jotka tekevät rullaluistimista paremmin ohjattavat.
  • Freestyle - koostuu kahdesta renkaasta, ilman kahta keskimmäistä rengasta. Tämä sallii sinun grindaavan esteillä, joilla et muutoin voisi grindata, kuten esimerkiksi puun kannoilla. Näin voit todella ilmaista luovaa puoltasi.

Huomautus: Kaikki UFS-kiskot voidaan vaihtaa mihin tahansa toiseen UFS-kiskoon valmistajasta tai koosta riippumatta.

Kengät/kuori

Temppurullaluistimissa on kova kuori, jota on vahvistettu alttiilta alueilta kestämään paljon iskuja ja kovia laskeutumisia. Tämä tekee bleidien kenkäosista kestävämpiä ja pidentää käyttöikää, jotta voit nauttia niistä pitkän aikaa. Vahvistuksista johtuen temppurullaluistimien kengät ovat myös painavampia kuin muut kenkätyypit. Sen lisäksi, voit yleensä vaihtaa kuluvat osat, kuten soulpleitit sekä backslide pleitit.

Laineri

Laineri viittaa bleidien sisäkenkään. Hyvä laineri tukee jalkaa sekä nilkkaa, ja on tyypillisesti paksusti topattu kovista laskeutumisista aiheutuvien iskujen minimoimiseksi. Useimmissa malleissa laineri on mahdollista vaihtaa uuteen jos ne kuluvat loppuun. Sen lisäksi, voit vaihtaa ne saadaksesi paremman istuvuudet, jollet ole tyytyväinen alkuperäiseen istuvuuteen. Näin sinun ei tarvitse lämpömuovata kenkää istuvuuden muuttamiseksi. Sinun tulisi käyttää vain nimenomaan temppurullaluistimiin tarkoitettuja lainereita. Ne on suunniteltu paremmin topatuiksi, ja tarjoavat enemmän tukea nilkan alueelle sekä pitävät paremmin kantapään alueella heiluvan istuvuuden välttämiseksi.

Koko

Suosittelemme aina, että luet tuotesivulla olevan kokotaulukon saadaksesi lisätietoja tietyn mallin kokomitoituksesta. Temppurullaluistimien tulisi istua jämäkästi jalassa maksimaalisen kontrollin saamiseksi. Alussa voit huomata, että ne ovat hyvin tiukat, mutta mitä enemmän käytät niitä, sitä paremmin ne mukautuvat.

Suojavarusteet

Muista myös suojata itsesi käyttämällä kypärää, polvisuojia ja rannesuojia, kuten myös säärisuojia - jotakin ainutlaatuista temppurullaluistelulle. Ja jos aiot temppuilla toden teolla, kannattaa harkita vakavasti suojashortsien käyttöä, jotka suojaavat lonkkia sekä häntäluuta - arvostat sitä kun kaadut. Niitä voi jopa käyttää housujen alla, jos haluat piilottaa ne.

Bleidaus on extreme-urheilulaji, jossa kaatumisen riski on korkea, joten muista suojata itsesi, jotta voisit nauttia lajista mahdollisimman monta vuotta.

Powerbleidaus

Powerbleidaus on bleidauksen alalaji, jossa luistelet nopeampaa. Sitä voi verrata parkouriin rullaluistimilla sekä lisätyllä nopeudella. Powerbleidejä käytetään tyypillisesti kaupunkialueilla, sekä käytetään temppuihin, kuten rappusista hyppimiseen ja sen sellaiseen.

Powerbleidausrullaluistimet koostuvat bleidikengästa, jossa on flat-kisko sekä isommat renkaat, kuten freeskate-rullaluistimissa. Tämä mahdollistaa temppujen ja vauhdin yhdistämisen, ja tien pinta ei vaikuta sinuun niin paljon. Rengashalkaisija on yleensä välillä 60 - 80 mm.

Tsekkaa valikoimassamme olevat temppurullaluistimet.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot