×
Valikko

Näin vaihdat renkaat rullaluistimiisi

Rullaluistimien osista renkaat kuluvat kaikkein nopeimmin. Useimmissa tapauksissa rullaluistimet tuntuvat upouusilta renkaiden vaihdon jälkeen. Onneksi renkaiden vaihtaminen on myös helppoa - seuraa vain opasta ja olet hetken kuluttua taas luistelemassa.

Tarvittava työkalu: Kuusiokoloavain tai skeittityökalu (joidenkin rullaluistimien kanssa saatat tarvita 2 työkalua, yhden renkaan kummallekin puolelle)

Käytä työkalua ruuviin, joka pitää akselia paikoillaan. Joissain tapauksissa, tarvitset kaksi työkalua tai kuusiokoloavainta, kuten yläpuolella olevassa kuvassa on näytetty.
Kun pultti on löysällä, akseli sekä ruuvi voidaan irrottaa. Irrota myös vanha rengas kiskosta.

Tässä vaiheessa on hyvä ajatus puhdistaa kisko sekä laakerit. Tästä johtuen suosittelemme, että pyyhit lian pois kuivalla liinalla kohdasta, jossa rengas oli.

Käytä skeittityökalua tai kuusiokoloavainta irrottaaksesi laakerit vanhasta renkaasta. Jos haluat käyttää laakereita uudessa renkaassa, pyyhi niistä kaikki lika kuivalla liinalla. Saatat myös tällöin haluta puhdistaa laakerit. Lue lisää laakereiden puhdistamisesta tästä oppaasta.

Laakereiden lisäksi renkaassa on myös holkki. Tätä holkkia tulisi käyttää uudessa renkaassa (huomaathan, että joissakin rullaluistimissa on 2 tai-3 jakoiset holkit).

Aseta laakerit ja holkit uuteen renkaaseen. Laakereitten tulisi sopia jämäkästi keskiöön (jos eivät, renkaassa voi ilmetä väljyyttä, jota tulisi välttää. Etsi tällöin parempi rengas, jossa on tiukempi keskiö)

Uusi rengas on valmis laitettavaksi paikoilleen. Aseta uusi rengas kiskon tyhjään kohtaan.

Laita akseli renkaan läpi ja kiinnitä ruuvi. Kiristä ruuvi skeittityökalulla. Ruuvin tulisi olla melko tiukalla, mutta ei niin tiukalla, että se vaikuttaisi renkaan pyörivyyteen.

Toista sama kaikkien renkaiden kohdalla. Uudet renkaat ovat halkaisijaltaan usein suurempia, kuin kuluneet renkaat. Tämän ansiosta voit luistella nopeammin, joten ole varovainen renkaiden vaihdon jälkeisellä ensimmäisellä luistelukerralla.

Tuoteryhmät

SkatePro