VALIKKO
×

Näin vaihdat renkaat rullaluistimiisi

Rullaluistimien renkaat kuluvat nopeasti aktiivisessa käytössä, mutta voit vaihtaa ne helposti itse. Seuraa alla olevia neuvoja:

Työkalut: Kuusikulma-avain tai multiavain (monet mallit vaativat kaksi avainta samanaikaisesti, toinen toiselle puolelle rengasta, toinen toiselle).

Kuva 1: Keltaiset renkaat ovat vanhat ja kuluneet

Renkaan läpi menevä rengaspultti irrotetaan kuusikulma-avaimella. Pultti ja ruuvi lähtevät helposti irti kunhan pultti on tarpeeksi löysällä. Irrota myös vanha rengas.

Kuva 2: Käännä vastapäivään pultin ja renkaan irrottamiseksi

Tässä vaiheessa kannattaa puhdistaa kisko nihkeällä rätillä.

Kuva 3: Puhdista lika kiskosta renkaan kohdalta

Ota laakerit ulos vanhasta renkaasta (käytä multiavainta tai kuusikulma-avainta). Jos haluat käyttää samoja laakereita uusissa renkaissasi, puhdista myös laakerit liasta (kuivalla rätillä).
Kahden laakerin lisäksi renkaan sisältä löytyy myös holkki. Myös holkki tulee siirtää uuteen renkaaseen.

Kuva 4: Vanha rengas, josta on irrotettu laakerit ja holkki.

Aseta laakerit ja holkki uuteen renkaaseen. Laakereiden tulisi istua hyvin napakasti paikallaan. Jos ne pyörivät paikallaan, on pyörän keskiössä todennäköisesti jotain vikaa. Hanki renkaat kestävämmällä keskiöllä.

Kuva 5: Uusi rengas, jonka sisällä on jo yksi laakeri ja holkki.

Uusi rengas on nyt valmis kiinnitykseen. Aseta rengas paikalleen kiskossa.

Kuva 6: Uusi rengas on valmis kiinnitettäväksi

Sujauta pultti renkaan läpi ja aseta ruuvi siihen renkaan toiselta puolelta. Kiristä pultti tiukasti. Tarkista renkaan pyörivyys pyöräyttämällä rengasta ja tarkistamalla, ettei mikään aiheuta kitkaa.

Kuva 7: Kiristä myötäpäivään

Toista samat työvaiheet kaikkien vaihdettavien renkaiden kohdalla. Uusien renkaiden etuihin kuuluuvat usein mm. kapeampi profiili ja pidempi halkaisija, jotka takaavat paljon nopeammat ja kitkattomammat vauhdit. Kovat vauhdit vaativat kuitenkin totuttelua, eli ole varovainen kun luistelet uusilla renkailla ensimmäisen kerran.

Tuoteryhmät

Suositut tuotteet