VALIKKO
×

Pikaluistinten kenkien sopivuus

Koko ja istuvuus
Inline-luistimiin verrattuna pikaluistinten kengissä on vähemmän pehmusteita, ja pehmusteet ovat hiukan kovempia. Pikaluistinten kengät on muotoiltu niukemmiksi, joten ne eivät välttämättä tunnu yhtä mukavilta jalassa kuin normaalien inline-luistinten kengät.

Tämän takia kannattaakin valita omaan jalkaan sopivat pikaluistimet ja varmistaa ettei luistin ole esimerkiksi liian suuri tai pieni.

Lämpömuovaaminen
Lämpömuovaamalla kenkien sopivuutta pystyy muokkaamaan tehokkaasti. Kaikki pikaluistinten kengät eivät kuitenkaan ole lämpömuovattavia: kannattaa aina tarkistaa voiko luistintesi kenkiä lämpömuovata vai ei. Joissain luistimissa voi olla esimerkiksi vain lämpömuovattava pehmuste sisäpuolella.

Jos haluat muovata vain yhtä osaa lämpömuovattavasta kengästä, suosittelemme käyttämään lämpöpuhallinta varovasti. Lämmitä kenkää puhaltimen avulla noin 20cm päästä, ja tunnustele samalla muovattavaa kohtaa esimerkiksi ruuvimeisselin käsiosan avulla. Kun tunnet kengän pinnan antavan periksi, tönää kohtaa hiukan ja lopeta lämmittäminen. Tämän jälkeen voit antaa kengän viilentyä rauhassa.

Kun lämpömuovaat kenkiä, muista olla varovainen ja noudattaa aina valmistajan ohjeita. Muista ettei takuu korvaa väärin tehdyn lämpömuovauksen takia pilalle menneitä luistimia.

Kannattaa myös lukea yksityiskohtaisempi ohje Powerslidelta.

Tuoteryhmät

Suositut tuotteet