Joulu
Tilaa ennen 13.12.  -  Lisätietoa
×
Valikko

Laakereiden asentaminen potkulaudan renkaaseen

Tämän oppaan avulla opit asentamaan ja poistamaan laakerit ilman erikoistyökaluja metallikeskiöisistä renkaista - joita pääsääntöisesti käytetään potkulaudoista.

Jos olet yrittänyt asentaa laakerit rullaluistimen renkaaseen, olet todennäköisesti huomannut että kyseessä on melko helppo toimenpide. Laakerit tarvitsee yksinkertaisesti painaa renkaan sisään esimerkiksi sormin ja ne voidaan irrottaa tavallisen skeittityökalun avulla. Tämä ei kuitenkaan päde potkulaudan renkaisiin. Potkulaudan renkaissa on usein metallikeskiö, joka tekee laakereiden asentamisesta vaikeampaa johtuen metallin taipumattomuudesta.

Tästä johtuen kun olet asentamassa tai poistamassa laakereita metallikeskiöisestä potkulaudan renkaasta, tarvitset muutamia työkaluja. Tätä varten on myös saatavilla erikoistyökaluja, mutta ne eivät ole edullinen ratkaisu ja siksi näytämmekin kuinka puuha onnistuu ilman erikoistyökaluja. Suosittelemme kuitenkin laadukkaiden ammattilaistyökalujen käyttämistä laakereiden asennuksessa. Ilman kunnon välineitä laakerit saattava hajota asennuksen aikana.

Näin asennat laakerit metallikeskiöisiin renkaisiin

Tarvittavat työkalut:

  • Rengaspultti
  • 5 ylimääräistä tai vanhaa laakeria
  • Kuusiokoloavain

Kuinka asentaa laakerit:

  1. Paina laakerit tasaisesti renkaan keskiöön hyödyntäen rengaspulttia ja 5 ylimääräistä/vanhaa laakeria. Tällä tavoin laakerit eivät todennäköisesti vaurioidu.
  2. Jos laakerit ovat tiukassa, käytä metallisia prikkoja (halkaisija väh. 22mm) laakereiden molemmilla puolilla. Prikat vähentävät laakereihin kohdistuvaa painetta.

Näin poistat laakerit metallikeskiöisistä renkaista

Tarvittavat työkalut:

  • Akselipultti
  • Vasara

Kuinka poistaa laakerit:

  1. Aseta holkki ensiksi renkaiden keskelle niin ettei akseli mahdu enää laakereiden läpi.
  2. Paina sen jälkeen akselilla holkin reunaa ja kopauttele akselia kunnes se painaa laakerin irti toiselta puolelta.

Huomautus: Jos käytät itsestään keskittyviä holkkeja, laakeri voi vaurioitua poistamisen yhteydessä.

Videolla käytetään normaalia holkkia (ei itsestään keskittyvä). Tämä helpottaa laakereiden poistamista ja minimoi vaurioita.

Jos käytät itsekseen asettuvia holkkeja, sinun täytyy käyttää ruuvimeisseliä ja kopautella laakerin sisärengasta kauttaaltaan. Laakeri voi tällöin hajota!

Tutustu myös kattavaan laakerioppaaseemme.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot